Connect with us

Ξεχωριστα

Πίτσα με ζύμη πατάτας, με ζαμπόν και τυρί στο τηγάνι!

Published

on

pitsa me zimi patatas me zampon ke tiri sto tigani 2

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια πανεύκολη συνταγή για μια υπέροχη, πρωτότυπη πίτσα με αφράτη, πεντανόστιμη ζύμη πατάτας, με γέμιση ζαμπόν και τυρί στο τηγάνι ή και στο φούρνο αν προτιμάτε. Ένα εξαιρετικό έδεσμα που είναι δύσκολο να αντισταθείς ή να αρκεστείς σε ένα μόνο κομμάτι.

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη πατάτας:

500 γρ. πατάτες
120 γρ. αλεύρι
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
αλάτι
3 κ.σ. τυρί τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα

Για τη γέμιση:

5 φέτες ζαμπόν
6 φέτες τυρί μοτσαρέλα ή έμενταλ ή τσένταρ
2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, για βούρτσισμα της επιφάνειας

Εκτέλεση συνταγής

1. Καθαρίζετε τις φλούδες από τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζετε, τις τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ και τις πολτοποιείτε σε πουρέ. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι, το τριμμένο τυρί, το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και το αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.

2. Παίρνετε ένα τηγάνι διαμέτρου 24 εκ. και το στρώνετε στη βάση και τα τοιχώματά του με χαρτί ψησίματος. Τοποθετείτε μέσα τη μισή ζύμη πατάτας και την απλώνετε ισομερώς, με αλευρωμένα χέρια, στη βάση του τηγανιού. Στρώνετε από πάνω τις φέτες ζαμπόν και τυριού.(βλέπε πιο κάτω φωτογραφίες με την εκτέλεση της συνταγής.)

3. Στρώνετε στο πάγκο εργασίας σας χαρτί ψησίματος, τοποθετείτε στο κέντρο της την άλλη μισή ζύμη πατάτας και με αλευρωμένα χέρια την ανοίγετε 1-2 εκ. μεγαλύτερη από τη προηγούμενη. Τη
τοποθετείτε πάνω από το ζαμπόν και το τυρί και τη “σφραγίζετε” γύρω γύρω περιμετρικά με τη κάτω ζύμη, ώστε να “θωρακιστεί” καλά το τυρί και το ζαμπόν.

4. Τοποθετείτε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σας, σε μέτρια φωτιά, μαζί με το χαρτί ψησίματος στο κάτω μέρος και το τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά από τη κάτω πλευρά.

5. Όταν είναι έτοιμο από τη κάτω πλευρά, σκεπάζετε από πάνω τη πίτσα με το δεύτερο χαρτί ψησίματος που χρησιμοποιήσατε για το επάνω μέρος που σκεπάσατε το μείγμα, και με το καπάκι τη γυρίζετε και από την άλλη πλευρά. Ψήνετε και από αυτή τη πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τη βγάζετε από τη φωτιά τη βουρτσίζετε με το βούτυρο και τη σερβίρετε ζεστή.

6. Εναλλακτικά: Μπορείτε, αντί να τη τηγανίσετε, να ψήσετε τη πίτσα σας σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 15 λ ή μέχρι να ροδίσει.

ΠΗΓΗ
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Mία απλή συνταγή για αρωματικά ελιόψωμα – είναι ωραία και θρεπτικά

Συνταγές2 ώρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ώρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές16 ώρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές18 ώρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές20 ώρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές22 ώρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές24 ώρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές1 ημέρα ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές2 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές2 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές3 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές3 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές3 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές4 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Κρέμα με νουτέλα και maltesers

Συνταγές4 ημέρες ago

Από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά που θα φτιάξετε είναι ο μπαμπάς

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο απλό τσιζκέικ φράουλα, σε χρόνο μηδέν – Το απόλυτο γλυκό για κάθε τραπέζι

Συνταγές5 ημέρες ago

Μην ψάχνετε άλλο για να δημιουργήσετε μια σπέσιαλ τούρτα με λευκή σοκολάτα

Συνταγές5 ημέρες ago

Απίθανο και λαχταριστό κάροτ κέικ για αύριο – ζουμερό και αφράτο

Exit mobile version