Συνταγές
Ο σπιτικός κύβος.. όλα τα λεφτά!
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζωμό λαχανικών :
3 Πατάτες
3 καρότα
3 κολοκυθάκια, μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο μισό ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο, 3 πιπεριές 1 Φλωρίνης
1 πράσινη, 1 πορτοκαλί αλάτι πιπέρι ρίγανη πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού, κουρκουμα 1 κουταλιά της σούπας. 3 φύλλα Δάφνης 3 κόκκους μπαχαρι τυλίγω μέσα σε τούλι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βάζουμε όλα στην κατσαρόλα καθαρισμένα τα λαχανικά σκεπάζω με νερό και βράζω για 35 λεπτά πολτοποιω αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζω πάγο κυψέλες.
Τα ψαράκια τα βούτηξα μέσα σε αλεύρι, καλαμποκαλευρο, φρυγανιά τριμμένη ανακατεύω και βουτάμε τα φιλέτα ψαριού και τα ψαράκια και τα τηγάνισα.
Για την καρμπονάρα σε ένα κατσαρολακι βάζω 100 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο το σοταρισα με λίγο Βιτάμ έριξα 2 κρέμες γάλακτος αλάτι πιπέρι και σιγοβρασα για 10 λεπτά εβρασα και μακαρόνια και σέρβιρα
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Τέλειο γλυκό ψυγείου με κομπόστα ροδάκινο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαριανθη Γεωργακη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
1 κομπόστα ροδάκινο
1 Άχνη ζάχαρη
3 μπισκότα παπαδοπουλου γεμιστά
3 ερμολ
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το ζουμί από την κομπόστα ανοίγουμε τα μπισκότα στην μέση σιροπιαζετε το μπισκότο με την σοκολάτα πανω και τα βάζετε στο ταψί στην συνέχεια βάζετε τα ερμολ και την Άχνη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάτε συνεχίζεται με την κομπόστα κόβεται σε κομματάκια και την βάζετε από πανω απ τα μπισκότα με την σοκολάτα στην συνέχεια βάζετε και την κρέμα από τα ερμολ και την Άχνη ζάχαρη ξανά βάζετε μπισκότα, κομματάκια ροδάκινο και κρέμα και ξανά …
Στο τέλος βάζετε την κρέμα και αν θέλετε στολίζετε με την κομπόστα και τριμενα μπισκότα που περισεψαν
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαριανθη Γεωργακη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”