Συνταγές
Ένα πρωτότυπο και νόστιμο ορεκτικό – αλμυρό αστέρι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pantelidoy Oyrania-Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”
Υλικά γέμισης :
1 φυλ. καφέ ρεγγάτο κέριγκολτ
1φκ ραβιέρα Νάξου ή κεφαλογραβιέρα
1φκ κεφαλοτύρι
1φκ πάριζα
1φκ γαλοπούλα βραστή
1φκ καπνιστό κότας και
λίγο μπέικον χωρίς πολύ λίπος,
όλα τριμμένα τα κασέρια και σε λεπτές λωρίδες τα αλλαντικά
1κ.σ κέτσαπ
1κ. σ. μουστάρδας
Υλικά ζύμης :
500γρ αλεύρι γοχ
2 αυγά
60γρ ζάχαρη
180γρ γάλα χλιαρό
80γρ βούτυρο καλής ποιότητας λιωμένο
1,5κ.γλυκού αλάτι,
1 φάκελο μαγιά 7-8γρ.
Εκτέλεση ζύμης :
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μέσα σε λεκάνη μετά βάζουμε τα αυγά και το γάλα και το βούτυρο χλιαρό και ζυμώνουμε σε απαλή ζύμη, θέλει καλό ζύμωμα για να έχει βελούδινη υφή και να μην κολλάει στα χέρια αν είναι πολύ μαλακή η ζύμη βάζουμε λίγο αλεύρι αν είναι σφιχτή λίγο γάλα με βούτυρο.(Εγώ ζυμώνω στο μίξερ με τον γάντζο και στο τέλος λίγο στα χέρι).
Αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένο με ζελοφάν και μετά χωρίζουμε σε τέσσερα μέρη. Ανοίγουμε 4 στρογγυλά φύλλα όσο ένα ταψάκι πίτσας 25εκ.πάνω σε λαδόκολλα βάζουμε το πρώτο φύλλο και βάζουμε κέτσαπ και μουστάρδα από λίγο με πινέλο να απλωθεί στην επιφάνεια και βάζουμε το 1/3 απο την γέμιση των κασεριών και των αλλαντικών (φροντίζω σε κάθε σειρά να είναι άλλο αλλαντικό ώστε καθε μπουκιά να έχει από όλα και βάζω τις λωρίδες κατά μήκος των ακτίνων που θα κοπούν ) σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο κάνουμε το ίδιο και ξανά άλλη μια φορά και σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο.
Βάζουμε στο κέντρο του ένα ποτήρι και κόβουμε από το ποτήρι προς τα έξω σε 16 ίσες ακτίνες μέχρι κάτω. Μετά παίρνουμε δύο λωρίδες και κάνουμε από δύο γυρίσματα το ένα δεξιόστροφα το άλλο αριστερόστροφα και ενώνουμε τις δύο άκρες στερεώνοντας με οδοντογλυφίδα, μετά παίρνουμε άλλες δύο λωρίδες και συνεχίζουμε έως ότου έχουμε 8 ακτινες.Μεταφέρουμε όπως είναι στην λαδόκολλα μέσα στο ταψάκι.
Αλείφουμε με λίγο βούτυρο την επιφάνεια.
Αφήνουμε να φουσκώσει και ψήνουμε στους 160-βαθμούς για 30-45λεπτά. Εξαρτάται από το φούρνο σας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pantelidoy Oyrania-Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”