Συνταγές
Οι πιο απίθανοι λουκουμάδες – τραγανοί απ έξω και σιροπιασμένοι μέσα
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
520 γραμμ αλευρι δυνατο
500 γραμ ζεστο νερο
25 γραμ νωπη μαγια
2 κ.γλ ζαχαρη.
1 κ.γλ.αλατι.
2 μασουρακια βανιλινη.
Σιροπι
500 γραμ ζαχαρη
400 γραμμ νερο
1 στικ κανελλα
Χυμο λεμονιου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνυουμε τη ζαχαρη στο νερο και προσθετουμε το στικ κανελλας .
Βραζουμε για 15 λεπτα σε μετρια φωτια …στο τελος προσθετουμε το χυμο και αποσυρουμε.
Για τη ζυμη
Κοσκινιζουμε και αναμυγνειουμε το αλευρι με το αλατι και τη βανιλια….κανουμε μια λακουβιτσα στο κεντρο ριχνουμε λιγο νερο την μαγια και την ζαχαρη.
Αναμειγνυουμε να διαλυθει καλα η μαγια και αφηνουμε για λιγο για να ενεργοποιηθει .
Κατοπιν φτιαχνουμε πηχτο χυλο . Σκεπαζουμε και αφηνουμε να ανεβει μια ωρα.
Τηγανιζουμε σε λαδι ελαφρυ και σε βαθυ σκευος, οπως βεβαιως το κανουμε .
Βουταμε το κουταλακι σε νερο καθε φορα και “κοβουμε “μ αυτο το χυλο.
Για να γινουν οι λουκουμαδες τραγανοι η θερμοκρασια θα πρεπει συνεχεια να ειναι δυνατη και να ανακατεουμε συχνα για να τηγανιζονται απ ολες τις πλευρες.
Ριχνουμε στο σιροπι καθε φορα που βγαζουμε την παρτιδα…τους αφηνουμε μεχρι που να βγαλουμε την επομενη
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.