Συνταγές
Έτοιμοι και οι πιο νόστιμοι κουραμπιέδες για τα Χριστούγεννα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Κατερινα Μαδικα.
Υλικά
-1 lurpak 250 γρ.
-1 βούτυρο Κέρκυρας 125 γρ.
-200 γρ. φυτίνη.
-150 γρ. άχνη ζάχαρη.
-1 κρόκο αυγού.
-1 κτγ. σόδα.
-1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ.
-2 βανίλιες.
-Μισό χυμό λεμονιού.
-600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
-2 ποτήρια αμύγδαλα καβουρδισμένα άσπρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ χτύπησα τα βούτυρα με τη ζάχαρη και τον κρόκο αυγού 10 λεπτά να αφρατέψουν καλά και να ασπρίσουν.
Εκλεισα το μίξερ και πρόσθεσα τη σόδα που την είχα διαλύσει με το χυμό λεμονιού, σταδιακά έριξα το αλεύρι και ανακάτεψα με το χέρι για να ομογενοποιηθεί η ζύμη, τέλος πρόσθεσα κονιάκ, αμύγδαλα και βανίλιες.
Επλασα μικρά κουραμπιεδάκια, τα τοποθέτησα στο ταψί, έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στην αντίσταση μέχρι να ροδίσουν για περίπου 20 λεπτά, τους πασπάλισα με λίγο άχνη όσο ήταν ζεστοί για να κολλήσει και όταν πάγωσαν καλά τα έβαλα στην πιατέλα και τα σκέπασα με άχνη ζάχαρη.
Η συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Κατερινα Μαδικα.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!