Συνταγές
Νόστιμη τραγανή κιμαδόπιτα που μπορείτε να την απολαύσετε και σαν κυρίως γεύμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Alex Foukas – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Για την ζύμη:
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
220 γρ. νερό, χλιαρό
70 γρ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι λευκό
Αλάτι, ψιλό
Για την γέμιση:
2 μεσαία κρεμμύδια
1 σκ. Σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεσαία καρότα
1 πράσο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κύβο λαχανικών
500 γρ. κιμά
80 γρ. λευκό κρασί
1 μεσαία ντομάτα
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. μπούκοβο
2 μεσαία αυγά
100 γρ. γραβιέρα
Αλάτι & πιπέρι
Μαϊντανό, φρέσκο
Εκτέλεση:
Για την ζύμη:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το νερό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι και ανακατεύουμε
Όταν αρχίσει και σχηματίζεται η ζύμη συνεχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια για 7-8 λεπτά και άμα κολλάει προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι
Μόλις είναι έτοιμοι την τοποθετούμε σε ένα μπολ που έχουμε αλευρώσει, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30-60 λεπτά
Για την γέμιση:
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ρίχνουμε μέσα με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά
Κόβουμε το καρότο και το πράσο σε μικρά κομμάτια, τα προσθέτουμε μέσα, σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, ρίχνουμε μέσα τον πελτέ, τον κύβο, ανακατεύουμε, δυναμώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά
Σβήνουμε με το κρασί, την ντομάτα ψιλοκομμένη, προσθέτουμε την κανέλα, το κύμινο, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 7-8 λεπτά
Αφαιρούμε από την φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά, την γραβιέρα, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη
Παίρνουμε την ζύμη μπροστά μας, την χωρίζουμε σε 5 μέρη, ανοίγουμε το πρώτο σε διάμετρο 35-40 εκ. και το τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί 31 εκ.
Ραντίζουμε το φύλλο με ελαιόλαδο, επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με άλλα 2 φύλλα, ρίχνουμε μέσα την γέμιση κλείνουμε τις άκρες που εξέχουν, καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα και χαράζουμε σε κομμάτια
Ψήνουμε χαμηλά στην σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 45 λεπτά, αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε 30 λεπτά στην άκρη και σερβίρουμε
Η Συνταγή είναι από Alex Foukas – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.