Connect with us

Συνταγές

Νόστιμη συνταγή για Πρασόπιτα

Published

on

maxresdefault 6 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Andreas Mamoukaris

Υλικά

-1 νεροπότηρο χλιαρό νερό
-1 πρέζα αλάτι
-1 κ.σ. ξύδι
-2 κ.σ. σπορέλαιο
-1/2 κιλό μαλακό αλεύρι
-7 φρέσκα κρεμμυδάκια περίπου 800 γραμμάρια
-πράσα
-λάδι
-πιπέρι
-400 γραμμάρια φέτα
-2 αβγά
-130 γρ. λιωμένο φυτικό μαγειρικό λίπος
-100 γραμμάρια ηλιέλαιο
-1 κ.γ. μαργαρίνη
-προαιρετικά λίγα μπαστουνάκια γραβιέρα
-σπορέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα ξεκινήσουμε την συνταγή μας, ρίχνοντας σε μία λεκάνη 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό, 1 πρέζα αλάτι, 1 κσ. ξύδι και 2 κσ. σπορέλαιο. Ανακατεύουμε λίγο με το χέρι και κατόπιν προσθέτουμε μισό κιλό αλεύρι μαλακό.

Ζυμώνουμε τα υλικά και πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι θα φτιάξουμε δύο μπάλες ζύμης.

Θα σκεπάσουμε κατόπιν τη λεκάνη με μία πετσέτα και θα αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.

Παίρνουμε τα 7 κρεμμυδάκια και τα πράσα και τα ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι.

Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Σωτάρουμε για λίγο μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν θα προσθέσουμε και τα πράσα και με τον ίδιο τρόπο θα σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και αυτά.

Οταν και τα πράσα είναι έτοιμα, θα βγάλουμε το τηγάνι από την κουζίνα και θα προσθέσουμε επάνω τους λίγο αλάτι, πιπέρι, τα 200 γραμμάρια από την φέτα το τυρί αφού το θρυμματίσουμε με τα χέρια μας, και δύο αυγά. Ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ τα υλικά στο τηγάνι.

Παίρνουμε ξανά τη λεκάνη με τη ζύμη και πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι ξαναζυμώνουμε. Απλώνουμε τη μία μπάλα της ζύμης στο τραπέζι με τον πλάστη. Αφού θα έχουμε ανοίξει αυτό το πρώτο φύλλο ζύμης, θα το βρέξουμε ομοιόμορφα με τα 130 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο και ένα κουτάλι και κατόπιν με τα χέρια μας ώστε το λιωμένο βούτυρο να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια τού φύλλου.

Το επόμενο βήμα, είναι να αρχίσουμε να διπλώνουμε το φύλλο με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσουμε μία λωρίδα ζύμης. Σε κάθε δίπλωμα θα αλείφουμε το φύλλο με το λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια θα διπλώσουμε αυτή τη λωρίδα φύλλου ξανά φτιάχνοντας έτσι μία τετράγωνη σχεδόν μάζα ζύμης, την οποία βάζουμε σε ένα πιάτο και κατόπιν στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.

Θα βάλουμε τώρα σε ένα πυρέξ όχι στρογγυλό, 1 κ.γ μαργαρίνη και θα την απλώσουμε σε όλη την επιφάνειά του.

Βγάζουμε την ζύμη που είχαμε στο ψυγείο και με τον πλάστη την ανοίγουμε στις διαστάσεις του πυρέξ, φτιάχνουμε το νέο φύλλο και το βάζουμε στο πυρέξ, απλώνοντάς το, και με τη μαρίζ αδειάζουμε την γέμιση που έχουμε φτιάξει στο τηγάνι. Την απλώνουμε ομοιόμορφα και τρίβουμε από πάνω και επιπλέον 200 γραμμάρια τυρί φέτα.

Παίρνουμε το δεύτερο κομμάτι της ζύμης και το ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο με τον πλάστη. Το απλώνουμε πάνω από τη γέμιση στο πυρέξ, το στρώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε από πάνω λίγα μπαστουνάκια γραβιέρα. Γυρίζουμε τις άκρες των δύο φύλλων της ζύμης στο πυρέξ ώστε να δέσουν μεταξύ τους και αλείφουμε το πάνω φύλλο με λίγο σπορέλαιο.

Με το μαχαίρι κόβουμε σχεδόν μέχρι κάτω την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.

Τέλος, θα βάλουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φοιύρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

Μετά και το ψήσιμο, η πρασόπιτά μας είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση!

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:

Η συνταγή είναι από το κανάλι Andreas Mamoukaris

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές1 λεπτό ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές2 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα4 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές6 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές8 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές9 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές24 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Exit mobile version