Συνταγές
Δεν μπορείς να φας μόνο έναν! Ντοματοκεφτέδες μαζί με σως γιαουρτιού για να τους βουτάς.
Αν δεν έχεις κάνει μέχρι τώρα ντοματοκεφτέδες, τότε έφτασε η ώρα. Αυτή η συνταγή έχει απόλυτη επιτυχία και θα τους κάνεις πολλές φορές αυτό το καλοκαίρι προσφέροντας τους μαζί με ουζάκι ή μπυρίτσα! Αποθήκευσε τη συνταγή.
Υλικά
Για τους Ντοματοκεφτέδες
2 ξερά κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανός
5 ντομάτες
2 αυγά
200 γρ φέτα
100 γρ κεφαλοτύρι
Αλάτι-Πιπέρι
Δυόσμο
Ρίγανη
Περίπου 300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για την Σως
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι μουστάρδα
Λίγες σταγόνες λεμονιού
1/2 κουταλάκι μέλι
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Στην αρχή πολτοποιούμε στο μούλτι τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και τις ντομάτες.
Κατόπιν παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε το περιεχόμενο από το μούλτι. Τα αναμειγνύουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλλά βάζουμε μόνο την μισή ποσότητα από το αλεύρι. Κατόπιν, τα αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
Στη συνέχεια, βγάζουμε το μπόλ από το ψυγείο και ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσαρμόζουμε το αλεύρι ώσπου να γίνει το μείγμα χυλός.
Συνεχίζουμε και κάνουμε κουταλιές από τον χυλό σε τηγάνι με καυτό λάδι. Όταν οι κεφτέδες μας πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τους γυρίζουμε από την άλλη. Όταν ροδίσουν τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τέλος, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για την σως και συνοδεύουμε τους κεφτέδες.
Έτοιμοι οι ντοματοκεφτέδες μας! Είναι πολύ λαχταριστοί και τραγανοί και θα τους κατά ευχαριστηθείτε!
Δες τη συνταγή σε βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!