Connect with us

Συνταγές

Ντελικάτη τούρτα γενεθλίων σοκολατίνα – ομορφιά εξωτερικά, σοκολατένια κόλαση εσωτερικά!

Published

on

409609721 1323329928339683 6344748857613477534 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η sυνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

•280 γρ. αλεύρι γοχ.
• 400 γρ. ζάχαρη
• 65 γρ. κακάο-κοσκινισμένο
• 1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
• 2 κτγ. σόδα φαγητού
• ¾ κτγ. αλάτι
• 1 κτγ. υγρή βανίλια ή 2 σωληνάκια
• 2 αυγά, μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
• 250 ml. σπορέλαιο
• 250 ml. γάλα χλιαρό
• 250 ml. καυτό, φρέσκο καφέ φίλτρου, (ή βραστό νερό με 1,5 κτσ. στιγμαίο καφέ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς αντιστάσεις ή 170 αέρα.
-Βουτυρώνουμε τη φόρμα και τη ντύνουμε -πάτο και πλευρά- με αντικολλητικό χαρτί που κόβουμε στις διαστάσεις της και ξαναβουτυρώνουμε ελαφρά.

-Κοσκινίζουμε μαζί αλεύρι- μπέϊκινγκ- σόδα- αλάτι- βανίλια σε μεγάλο μπωλ. Ανακατεύουμε μέσα τη ζάχαρη.
-Σε δεύτερο μπωλ ρίχνουμε το γάλα, προσθέτουμε τα αυγά και το λάδι και χτυπάμε με αυγοδάρτη σε ενιαίο μίγμα.

-Σε τρίτο μπωλ διαλύουμε καλά το κακάο στον καυτό καφέ και αδειάζουμε στο μπωλ με τα αυγά ανακατεύοντας.
-Αδειάζουμε το σοκολατένιο μίγμα στο μπωλ με το αλεύρι, ανακατεύουμε με κουτάλα και γεμίζουμε τη φόρμα μας. Αν χρησιμοποιήσουμε 2 ίδιες φόρμες μοιράζουμε ισόποσα το μίγμα.

Ψήνουμε στην προτελευταία θέση από κάτω. Μετά από 30 λεπτά αρχίζουμε να ελέγχουμε με βελόνα που πρέπει να βγαίνει καθαρή αν ψήθηκε. Ο χρόνος είναι ανάλογος της φόρμας που θα χρησιμοποιήσουμε.
Αυτή την φορά χρησιμοποίησα 2 φόρμες αλουμινένιες των 20 εκατοστών. Το παντεσπάνι ήταν έτοιμο στα 35 λεπτά. Μια άλλη φορά που χρησιμοποίησα 1 φόρμα πολύ υψηλή -των 10 εκατοστών σε ύψος- χρειάστηκαν 50-55 λεπτά.

Αφήνουμε τις φόρμες να σταθούν στον πάγκο 10 λεπτά και αναποδογυρίζουμε σε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε σχάρα.
-Όταν κρυώσει πλήρως το παντεσπάνι τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Καλύτερα να το φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ. Κόβουμε το κρύο παντεσπάνι σε 4 δίσκους, (περίπου 2 εκατοστών σε ύψος ο καθένας) και τους τυλίγουμε σε μεμβράνη μέχρι να τους χρησιμοποιήσουμε.

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Γάλα 1 κούπα,  (250 γρ.)
Κορν φλάουρ 30 γρ.
Κρέμα γάλακτος 35% ½ κούπα, (125 γρ.)
Ζάχαρη 70 γρ.
Βανίλια 1 κάψουλα ή ½ κτγ. υγρή
Σοκολάτα κουβερτούρα 80 γρ. ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολάκι διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα. Προσθέτουμε ζάχαρη και κρέμα γάλακτος και βάζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με αυγοδάρτη μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και τη βανίλια και ανακατεύουμε να γίνει ενιαίο μίγμα. Σκεπάζουμε με μεβράνη να ακουμπάει πάνω στην επιφάνεια της κρέμας και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να σφίξει καλά.

ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ
(συνταγή Σαμάνθας του partycakesblog.com)
Αρχικά βράζουμε 3 λεπτά ένα σιρόπι από 1 κούπα ζάχαρη και 1 νερό και το κρατάμε στο ψυγείο. Οι φίλες στο εξωτερικό μπορούν να χρησιμοποιήσουν έτοιμο corn syrup.
400 γρ. άχνη διπλοκοσκινισμένη
500 γρ. βούτυρο μαλακό
80 γρ. γάλα, θερμοκρασία δωματίου
100 ml. σιρόπι κρύο, από αυτό που φτιάξαμε
2 κτσ. απόσταγμα βανίλιας ή βανιλέτα
1 κτγ. άρωμα μπανάνας, (ή ό,τι θέλουμε)

Στο μίξερ ρίχνουμε γάλα, σιρόπι, βανίλια και άχνη. Χτυπάμε με το φτερό 5 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε 10 λεπτά. Τελευταίο ρίχνουμε το άρωμα.
*Μπορεί να περισσέψει βουτυρόκρεμα που την κρατάμε σε τάπερ στην κατάψυξη για 2 μήνες.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Πάνω σε χάρτινο δίσκο 20 εκατοστών ή πάνω στον δίσκο που θα σερβίρουμε την τούρτα βάζουμε μιά κουταλιά βουτυρόκρεμας και κολλάμε πάνω της τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι. Από το κρύο μας σιρόπι χρησιμοποιούμε λίγο για να αλείψουμε το παντεσπάνι με ένα πινέλο.
Με στρογγυλή μύτη κορνέ γεμίζουμε με βουτυρόκρεμα το παντεσπάνι.

Προσθέτουμε τον επόμενο δίσκο παντεσπάνι και τον σιροπιάζουμε ελαφρά. Φτιάχνουμε ένα δαχτυλίδι με βουτυρόκρεμα γύρω- γύρω στο χείλος του παντεσπανιού και με άλλο κορνέ με στρογγυλή μύτη γεμίζουμε το εσωτερικό του με την κρέμα σοκολάτας.

Τοποθετούμε τον τρίτο δίσκο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε, κάνουμε το δαχτυλίδι με τη βουτυρόκρεμα, γεμίζουμε με τη σοκολατένια κρέμα. Τέλος τοποθετούμε τον τέταρτο δίσκο παντεσπάνι. Εχουμε δηλαδή 4 στρώσεις παντεσπάνι και 3 στρώσεις γέμιση, η μία με σκέτη βουτυρόκρεμα και οι δύο με σοκολατόκρεμα και βουτυρόκρεμα δαχτυλίδι.

Με λίγη βουτυρόκρεμα θωρακίζουμε επάνω και γύρω- γύρω την τούρτα μας. Στρώνουμε με σπάτουλα ώστε να γίνει λεία και ισόπαχη. Βάζουμε ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, τουλάχιστον 3-4 ώρες. Την βγάζουμε από το ψυγείο και βάζουμε την επόμενη στρώση βουτυρόκρεμας που τη δουλεύουμε καλά να γίνει απολύτως λεία. Βάζουμε ψυγείο την τούρτα μέχρι την επόμενη μέρα που θα τη χρησιμοποιήσουμε.

Την ημέρα που θα τη σερβίρουμε, ανοίγουμε -πάνω σε αντικολλητική επιφάνεια με λίγο κορν φλάουρ- τη ζαχαρόπαστα που έχουμε ζυμώσει ώστε να γίνει λεία και μαλακή.

Ανοίγουμε φύλλο διαμέτρου 38-40 εκατοστών και με πάχος 3-4 χιλιοστά.
Ντύνουμε την τούρτα μας, κόβουμε τα περισσεύματα και τη στρώνουμε με την ειδική σπάτουλα και με τις παλάμες μας. Βάζουμε ψυγείο για μερικές ώρες.

Τέλος διακοσμούμε με λουλούδια ζαχαρόπαστα, φύλλα και ό,τι άλλο θέλουμε. Για τα λουλούδια και τις πεταλούδες που έφτιαξα με καλούπια χρησιμοποίησα διάφορα βρώσιμα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Επίσης χρησιμοποίησα βρώσιμη κόλλα για να τα στερεώσω πάνω στην τούρτα.

Η συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές1 ώρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ώρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές15 ώρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές17 ώρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές19 ώρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές21 ώρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές23 ώρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές5 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές5 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Exit mobile version