Συνταγές
Νοστιμότατη ζαμπονοτυρόπιτα και τυρόπιτα κουρού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βικυ Λαγοπατη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για τη ζύμη:
500 γρ φαριναπ , 1 φακ. Μαγιά , 300ml νερό , 1 κ.σ βούτυρο ελαφρύ η μαργαρίνη, 1 πρέζα αλάτι και ζάχαρη
Για τη ζαμπ/τα:
5 φέτες τυρί του τοστ, 6 φέτες παριζα , 100γρ τσένταρ, 1 κ.σ κέτσαπ, 1 κ.σ γιαούρτι στραγγιστο, ρίγανη και πιπέρι
Για την τυρόπιτα:
400γρ φέτα , 200γρ τσένταρ, 1 αυγό , 400γρ γιαούρτι , 3 κ.σ ρύζι η τραχανά , πιπέρι και ρίγανη,40ml λάδι(λίγο για τα φύλλα ενδιάμεσα και το υπόλοιπο στη γέμιση)
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ η με το χέρι ρίχνουμε τα υλικά για τη ζύμη και ζυμωνουμε καλά κ αφήνουμε σε λαδωμένο μπωλ για 3 τέταρτα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος καλυμμένο με μεμβράνη. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση σε μπωλ και μόλις φουσκώσει η ζύμη μου αρχίζουμε να ανοίγουμε τα φύλλα.
Για την τυρόπιτα χρησιμοποίηουμε ταψί νο40 ενώ για τη ζαμπ/τα διαμέτρου 18εκ.
Χώριζουμε σε 5 ίσα μπαλάκια τη ζύμη και στην τυρόπιτα βαζουμε 2 πάνω κ 2 κάτω. Το 5 μπαλάκι το χώριζουμε στα δύο κ στη Ζαμπονοτυροπιτα βαζουμε ένα κάτω και ένα πάνω επειδή ήταν πιο μικρό ταψακι .
Για την τυρόπιτα ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και αφου βαζουμε τα δύο φύλλα και λαδωνουμε ενδιάμεσα, ριχνουμε τη γέμιση, κάλυπτουμε με τα άλλα 2 φύλλα , λαδωνουμε καλά , χάραξα , ράντιζουμε με νερό την πίτα να γίνει τραγανή και ψηνουμε στους 190 αέρα για 45 λεπτά.
Για τη ζαμπ/τα βαζουμε το 1 φύλλο και αφού ανακάτευουμε κέτσαπ κ γιαούρτι καλά το ριχνουμε σαν βάση μαζί με ρίγανη και αλάτι.Επειτα πρόσθετουμε τυρί , παριζα , τσένταρ κ κάλυψα με το 2 φύλλο. Λαδωνουμε , χάραζουμε και ψηνουμε στους 190 αέρα για 35 λεπτά.
Το αποτέλεσμα απλά ανεπανάληπτο
Διατηρουνται 4 μέρες στο ψυγείο και πολύ περισσότερο στην κατάψυξη
Η Συνταγή είναι από Βικυ Λαγοπατη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.