Συνταγές
Ωραιότατο γλυκάκι.. Νηστίσιμο μιλφέιγ για να κλείσουμε γλυκά κάθε σαρακοστιανό τραπέζι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Giota Fragkou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα καρυδας
4 κ σουπας ζάχαρη
5 κ σουπας κορν φλαουερ.
2 στικ βανίλιας
1 κ σουπας μαργαρινη.
Μισή κρέμα γάλακτος νηστίσιμη.
2 φυλλα σφολιάτας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε και ψήνουμε στον αέρα του φουρνου τη σφολιάτα.
Φτιαχνουμε μια κρέμα με το κορν φλαουερ πηχτη. Την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί .
Βγάζουμε την κρέμα κορν φλαουερ από το ψυγείο την χτυπάμε να αφρατευψει και ρίχνουμε και την σαντιγί.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα σφολιατάκια ορίζοντα στη μέση. Βάζουμε κρέμα και κλείνουμε με το άλλο κομμάτι.
Ρίχνουμε από πανω την άλλη μισή σαντιγί σπάμε μερικά σφολιτινια με το χέρι και τα ρίχνουμε πάνω από την σαντιγί. Τέλος ρίχνουμε λίγο ζάχαρη άχνη.
Συμβουλή.
Γεμιστε μόνο τα σφολιατινια που θα φάτε. Τα υπόλοιπα τα βάζετε σε τάπερ εκτός ψυγείου . Έτσι γίνονται τραγανά και νοτιζουν από την κρέμα.
Η Συνταγή είναι από Giota Fragkou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Light μιλφέιγ με πτι μπερ .
Υλικά
2 πακέτα πτι μπερ
για την κρέμα
500 γρ. KRE-TORRE(φυτική σαντιγί)
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 12 κούπας ζάχαρη
1 βανίλια
για την επιφάνεια του γλυκού
1 κονσέρβα Cherry pie filling ή μαρμελάδα με φρούτα του δάσους αραιωμένη με
1 κ.σ. νερό ή σάλτσα φρούτων της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Χτυπάμε την KRE-TORRE με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε σαντιγί.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί το μείγμα.
Στρώνουμε σε ταψάκι διαστάσεων 30×23 εκ.μπισκότα
και καλύπτουμε με το ένα τρίτο της κρέμας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές και
τελειώνουμε με κρέμα.
Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με ό,τι επιλέξουμε.
Αν είναι η μαρμέλαδα τη διαλύουμε πρώτα με μια κουταλιά
της σούπας νερό και την απλώνουμε επάνω στην κρέμα.
ΣΗΜ:Τα μπισκότα δε χρειάζεται να τα βρέξουμε,θα πάρουν την υγρασία
της κρέμας.
Συνταγή από το Real food,Φεβρουάριος 2008,τεύχος 24.