Συνταγές
Νηστίσιμο κέικ με ξηρούς καρπούς, γλάσο κουβερτούρας και κακάο – Όλο αρώματα και γεύση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνα καλαμποκέλαιο (230 γρ.)
1 φλυτζάνα ζάχαρη (Εάν το θέλετε πιο γλυκό..βάλτε και λίγο παραπάνω..)
2 φλυτζάνια πορτοκάλι + το ξύσμα
100 γρ Φυστικια ΑΙΓΊΝΗΣ (σπασμένα στο μουλτι)
150 γρ καρύδια (κομμένα με τα χέρια)
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρίφαλο
500 γρ φαριναπ μαζί με ένα μπέικιν
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κτυπάνε τη ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο το χυμό πορτοκαλιών τη κανέλα , το ξύσμα, το γαρύφαλλο και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα άλλα χωρίς κτύπημα αλλά με τη μαριζ και τα ανακατεύουμε, Τους ξηρούς καρπούς τους έχουμε αλευρώσει .
Το αλεύρι το κοσκινιζουμε και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα.
Και στο τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς
Το ψήνουμε στους 170° σε προθερμασμένο φούρνο για 60′ στον αέρα.
Αυτό βέβαια εξαρτάται από το φούρνο σας
Το ελέγχεται με μια οδοντογλυφίδα .Εάν δε κολλάει επάνω.
Για το ΓΛΑΣΟ
100 γρ κουβερτούρα
40 γρ ζάχαρη
30 γρ ΚΑΚΆΟ
230 γρ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βάζουμε όλα σ’ένα κατσαρολάκι και το βραζουμε μέχρι να πήξει, τόσο όσο είναι για να απλωθεί επάνω στο ΚΈΙΚ μας
Από πάνω βαζουμε τριμμένα καρύδια και φυστικια ΑΙΓΙΝΗΣ
Χρησιμοποίουμε 26 νούμερο φόρμα αποσπωμενη.
Μπορείτε όμως και σε 28 νούμερο.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Το κέικείναι έτοιμο !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”