Συνταγές
Νηστίσιμο γλυκό με ινδοκάρυδο και σιμιγδάλι
Η Συνταγή είναι από Anastasia Anastasia Anastasia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 ποτηρια νερο
1,5 ποτηρι ζαχαρη
2 καψουλες βανιλια
1 φακελο ινδοκαρυδο περίπου μια κούπα ~250 γραμμάρια
1ποτηρι ψιλο σιμιγδαλι
Εκτέλεση
Βραζουμε το νερο με την ζαχαρη και τις βανιλιες. Πριν αρχισει να κοχλαζει ριχνουμε απαλα απαλα το σιμιγδαλι σαν χιονι ανακατευοντας συνεχως με κουταλα ή αβγοδαρτη για να μην σβωλιασει.
Χαμηλωνουμε την θερμοκρασια παντα ανακατευοντας. Σε 3-4 λεπτα εχει πηξει.
Σε ενα ταψακι ραντιζουμε με νερο και πασπαλιζουμε με ινδοκαρυδο ωστε να καλυφθει.
Στρωνουμε το μιγμα και πασπαλιζουμε με μπολικο ινδοκαρυδο.Μολις κρυωσει το βαζουμε ψυγειο.
Συνηθιζουμε να το φτιαχνουμε ολο τον χρονο.
Η Συνταγή είναι από Anastasia Anastasia Anastasia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Εύκολα τρουφάκια ινδοκάρυδου με λευκή σοκολάτα και πορτοκάλι! Αρωματικά και γευστικά
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μία εξαιρετική συνταγή για απολαυστικά κεράσματα! Θαυμάσια ευωδιαστά και πεντανόστιμα..
Υλικά
250 γρ ινδοκαρυδο
1 ζαχαρουχο γάλα
150 γρ λευκή σοκολατα
Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
Λίγο καρύδα ακόμα για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το ζαχαρουχο να κάψει και να ρευστοποιηθει ,όχι να βράσει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σε κομμάτια την λευκή σοκολάτα και το ξύσμα πορτοκάλι.
Ανακατεύουμε να λιώσει καλά η σοκολάτα και προσθέτουμε και την καρύδα. Θέλουμε το μίγμα τόσο σφιχτό όσο να πλάθεται.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και πλάθουμε τρουφάκια. Τα περνάμε από το ινδοκαρυδο.
Μπορείτε να τα βουτήξετε και σε λιωμένη μαύρη σοκολάτα.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.