Συνταγές
Νηστίσιμοι κουραμπιέδες με ελαιόλαδο χωρίς βούτυρο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
2 κούπες παρθένο ελαιόλαδο
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
3 βανίλιες
1 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα και αλεσμένα
λίγο κονιάκ
2 κ.γ μπέικιν πάουτερ
4 φλιτζάνια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180′ C βαθμούς στον αέρα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανάμειξης χτυπάμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, για περίπου για 10′ λεπτά.
Προσθέτουμε, το κονιάκ, τα αμύγδαλα και τη βανίλιας. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουτερ, ζυμώνουμε ελαφρά.
Σε ταψί λαμαρίνας βάζουμε χαρτί ψησίματος και πλάθουμε σε μισοφέγγαρα και κάποια μπαλίτσες. Τα αραδιαζουμε στη λαμαρίνα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30′ περίπου λεπτά στους 180’C βαθμούς. Αφού κρυώσουν λίγο τους πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Μυστικά: Αν θέλετε χρησιμοποιήστε ηλιέλαιο η μισό μισό με ελαιόλαδο.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ωραιότατους κουραμπιέδες.
Η Συνταγή είναι από Eleni Koumoutsakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 βούτυρο Μία κούπα ζάχαρη άχνη δύο βανίλιες δύο κρόκους αυγό ένα σφηνάκι ούζο μία κούπα χοντρό κοπανισμένα και ψημένα αμύγδαλα αλεύρι όσο πάρει κοσκινισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πάρα πολύ καλά το βούτυρο ρίχνουμε την ζάχαρη την βανίλιες 1 ένα Τους κρόκους το ούζο
Σταμάταμε το μίξερ ρίχνουμε τα αμύγδαλα και αρχίζουμε με το αλεύρι όταν το μείγμα του κουραμπιέ αφήνει καθαρό το γκολ γύρω-γύρω σταμάτα με το αλεύρι
Τους ψησνουμε στον αέρα μισή ώρα μετά τους ρανδίζουμε ανθόνερο τους άφηνουμε να κρυώσουν και μετά τις βαζουμε Ζάχαρη άχνη
Η Συνταγή είναι από Eleni Koumoutsakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.