Συνταγές
Νηστίσιμη Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας, απλά και όμορφα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Για σήμερα έχουμε άλλη μία νηστίσιμη συνταγή. Πορτοκαλόπιτα, εύκολη, γρήγορη με απλά υλικά που θα την λατρέψεις! Το πορτοκαλένιο σιρόπι είναι πραγματικά φανταστικό.
Υλικά
Για το Σιρόπι
450 γρ ζάχαρη
250 ml νερό
150 ml χυμό πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας
Τις φλούδες από ένα πορτοκάλι
Για τη Πίτα
120 ml σπορέλαιο
250 ml φυτικό γάλα
150 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές κορν φλάουρ
1 κουταλιά μπέικιν παουντερ
Λίγο αλάτι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 βανίλιες
500 γρ φύλλο Βηρυτού
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βράζουμε για 5 λεπτά όλα τα υλικά για το σιρόπι.
Έπειτα, αναμειγνύουμε το σπορέλαιο με το γάλα και την ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το μπέικιν παουντερ, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Αρωματίζουμε με το ξύσμα και τις βανίλιες.
Συνεχίζουμε και σε λαδωμένο ταψί 40 × 28 εκατοστών βάζουμε διπλωμένα στην μέση 3 φύλλα. Κατόπιν, τσαλακώνουμε τα υπόλοιπα και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Περιχύνουμε με τον μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Έπειτα, όσο η πίτα μας είναι καυτή την σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
Τέλος, αφήνουμε για 4 ώρες πριν σερβίρουμε.
Η νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα μας είναι έτοιμη! Καλή επιτυχία!
Δες τη συνταγή βήμα βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!