Συνταγές
Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού – το καλύτερο κέρασμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Γιούλα Λαμπρογεωργου – “Youtube κανάλι BakeiT “.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ φυτική μαργαρίνη
250 γρ ζάχαρη
200 γρ χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
750 γρ αλεύρι γ.ο χ
8 γρ μπέικιν
3 βανιλιες
Μαρμελάδα της επιλογής μας
( εγώ έβαλα βερίκοκο)
200 γρ κουβερτουρα
2 κσ ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ξύσμα τις βανιλιες το χυμό πορτοκαλιού. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν δεν ανακατεύουμε πολύ ίσα ίσα να ενσωματωθούν.
Η ζύμη είναι πολύ μαλακή την βάζουμε σε κορνέ και φτιάχνουμε τα κουλουράκια. Τα κάνουμε αρκετά μεγάλα για να είναι αφράτα. Ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά περίπου. Μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Αφού κρυώσουν βάζουμε μαρμελάδα της επιλογής μας και τα βουτάμε στη κουβερτουρα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί με 2 κσ ηλιέλαιο.
Αναλυτικά η συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Κάνε εγγραφή στο κανάλι BakeiT πατώντας εδώ!
Η Συνταγή είναι από Γιούλα Λαμπρογεωργου – “Youtube κανάλι BakeiT “.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για θαυμάσια κουλουράκια, τέλεια φτιαγμένα και γευστικά – με ζάχαρη και κανέλα και πορτοκαλιού με σουσάμι.
Η Συνταγή είναι από κ. Fotini Gatzi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι Ρετσίνα, 2 ποτήρια ηλιέλαιο ξύσμα πορτοκαλιού 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 1 βανίλια, 1 φακελάκι μπέικν μπαουντερ, και αλεύρι 800 γρ.
Εκτέλεση :
Βάζουμε σε μια λεκανιτσα το ηλιέλαιο, τη Ρετσίνα τη ζάχαρη το ξύσμα και το αλεύρι ανακατεμενο με το μπέικν μπαουντερ
Ζυμώνουμε φτιάχνουμε μία μαλακή ζύμη αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί και πλαθουμε κουλουράκια τα περνάμε από ζάχαρη και κανέλα που έχουμε ανακάτεψει μαζί ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά
Η Συνταγή είναι από κ. Fotini Gatzi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.