Κεικ
Νηστίσιμο Κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι χωρίς λάδι
Υλικά: • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 3 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ (30γρ.) • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική • 300 γρ. ταχίνι απλό (ή με κακάο ή με πορτοκάλι) • 350 ml χυμός πορτοκάλι (από 3 πορτοκάλια περίπου) • Το ξύσμα από τα πορτοκάλια (ή και λιγότερο ξύσμα) ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε το φούρνο […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά:
• 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 3 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ (30γρ.)
• 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 300 γρ. ταχίνι απλό (ή με κακάο ή με πορτοκάλι)
• 350 ml χυμός πορτοκάλι (από 3 πορτοκάλια περίπου)
• Το ξύσμα από τα πορτοκάλια (ή και λιγότερο ξύσμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º Κελσίου. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ (25 εκ. διάμ.).
Ανακατεύουμε σε μπολ με έναν αβγοδάρτη το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μέτριο και ρίχνουμε εναλλάξ τον χυμό πορτοκάλι και το αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160º Κελσίου και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά. (Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο στα 15 λεπτά, γιατί γενικά τα κέικ με ταχίνι κάνουν τραγανή κρούστα και ψήνονται εύκολα).
Αφήνουμε το κέικ στη φόρμα για λίγα λεπτά, να κρυώσει, και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.