Συνταγές
Κάτι για να γλυκαθούμε παραδοσιακά – νεκταρίνι γλυκό του κουταλιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό νεκταρίνια σκληρά και καθαρισμένα
-750 γρ. ζάχαρη
-2 κτσ.μέλι
-1 βανίλια
-1 φλ. του καφέ νερό
-χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μεγάλη κατσαρόλα στρώνουμε τα νεκταρίνια, το μέλι την ζάχαρη και το νερό.
Σε δυνατή φωτιά βράζουμε για 10′ ξαφρίζοντας συνεχώς.
Δεν ανακατεύουμε καθόλου.
Μόνο κουνάμε κυκλικά αρκετές φορές την κατσαρόλα.
Την τραβάμε από την φωτιά, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε έτσι για την επόμενη ημέρα.
Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα νεκταρίνια χωρίς σιρόπι σε ένα μπωλ προσεκτικά.
Προσθέτουμε την βανίλια, τον χυμό και βράζουμε το σιρόπι να δέσει.
Στο τέλος όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα νεκταρίνια προσεκτικά.
Κουνάμε κυκλικά αρκετά να ενσωματωθούν με το σιρόπι για λίγο και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Αφήνουμε το γλυκό να ηρεμήσει και να κρυώσει για να μπει σε βάζο.
Η συνταγή είναι από Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τα πιο αγαπημένα και ίσως λίγο αδικημένο γιατί δεν το βρίσκεις όπως τα υπόλοιπα. Γλυκό κουταλιού μήλο φιρικι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελενη Παπανικολαου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
-25 μήλα φιρικια
-1 κιλό ζάχαρη
-2,5 ποτήρια νερό
-1 βανίλια
-1 κουταλάκι ξινό
-100 γρ. αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα βγάζουμε και τα κουκούτσια με εργαλείο, τα βάζουμε σε νερό με λεμόνι να μη μαυρίσουν.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό όσπου να δέσει βάζουμε τα μήλα και βράζουμε όσπου να γίνει πικτό το σιρόπι να δέσει.
Τέλος βάζουμε τη βανίλια το ξινό και τα αμύγδαλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελενη Παπανικολαου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”