Συνταγές
Αναλυτική συνταγή για τα αγαπημένα μας μπισκότα με 4 υλικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Efi Prentza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μόνο που αυτή τη φορά δεν βαζουμε έτοιμο ζαχαρουχο γάλα αλλά το έφτιαξα μόνη μου σε 5 λεπτά όσο πιο υγιεινό μπορούσα χωρίς κανονική ζάχαρη, έγινε τέλειο, σα καραμέλα γάλακτος να το φας με το κουταλάκι
Για το ζαχαρούχο βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μια κούπα των 250 γρ.γαλα εβαπορε και μια κούπα ζάχαρη καρύδας( μπορείτε να βάλετε και μαύρη και κανονική) και ανακατεύουμε συνέχεια..
μόλις πάρει βράση αφήνουμε 2-3 λεπτά ακόμη συνεχίζοντας το ανακάτεμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρώς..
Για τα μπισκότα χτυπάμε στο μίξερ να αφρατεψει 400 βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε το ζαχαρουχο.(αν πάρετε έτοιμο ζαχαρούχο βάλτε ένα βαζακι 400 γρ.)
Χτυπάμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε σιγά σιγά 500 γρ.αλεύρι και ζυμώνουμε . Αλεύρι βαζουμε μισό για όλες τις χρήσεις και μισή φαρίνα. Μπορείτε να βάλετε μόνο φαρίνα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη και βάζουμε κακάο στα 2.
Λιγότερο στο ένα περισσότερο στο άλλο. Πλάθουμε τα μπισκότα και ψήνουμε σε λαδόκολλα στους 180 για 15 λεπτά στον αέρα..
* Προσοχή όταν πλάθουμε τα μπισκότα δεν πιέζουμε τις παλάμες,θέλει πολύ μαλακά και γρήγορες κινήσεις..
το μυστικό είναι πρώτον η ζύμη να είναι μαλακή και να μη τα πιέζεις με τις παλάμες σου.. θέλει πολύ μαλακά αλλά σχετικά γρήγορες κινήσεις.μετρα μέχρι το 10 δες τα κι αν δεν έγιναν ξανά πλάσε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμη.
* αν τα θέλετε πιο τραγανά αφήστε τα 5 λεπτά ακόμη.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Efi Prentza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.