Συνταγές
Μπισκότα φουντουκιού – Οι καλεσμένοι σας θα εντυπωσιαστούν με την πρώτη μπουκιά.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
125 γραμμάρια βούτυρο
1/2 φλιτζάνι τσαγ ηλιέλαιο
1 κουτ σούπ ξύδι λευκό
1 βανίλια
3/4 φλιτζανιού άχνη
1 φακελάκι μπέικιν
1 ασπράδι αυγού
3 φλιτζάνια τσαγ αλεύρι
1/2 φλιτζάνι τσαγ φουντούκια (θρυμματισμένα)
για την επιφάνεια
μισό φλιτζ άχνη
2 κουτ σουπ κακάο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το λάδι, το ξύδι, τη βανιλίνη, την άχνη, το μπέικιν το ασπράδι, το αλεύρι και τα θρυμματισμένα φουντούκια και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα κάνουμε μικρά μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, σε απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα βγάζουμε από το φούρνο, και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα μπολ βάζουμε λίγα λίγα τα μπισκότα να πάρουν άχνη και τα βάζουμε σε ένα βάζο .
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.