Συνταγές
Πολύ ωραία μπισκότα με σοκολάτα
Η Εκτέλεση είναι από Βικη Αναματερου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ βιταμ σε θερμοκρασία δωματίου
εγώ έβαλα βιταμ με βούτυρο Νουνού και μοσχοβολανε
1/2 φλιτζάνι σπορελαιο
200 γρ ζάχαρη άχνη
1/2 κγ αλάτι
1 αυγό
1 βανίλια
700 γρ αλεύρι γ.ο.χ
125 γρ κουβερτουρα μια κουταλιά σούπας σπορελαιο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ..
Ανακατεύουμε με σύρμα βιταμ σπορελαιο άχνη ρίχνουμε το αυγό το αλάτι τη βανίλια και στο τέλος το αλεύρι
Πλάθουμε τα μπισκότα σε σχήμα φύλλου θα βάλω φωτογραφία πως τα έκανα
Ψήνουμε 180 βαθμούς αντιστάσεις 20 με 25 λεπτά
Αφού κρυώσουν λιώνω την κουβερτουρα με το λάδι και τα βουτάω από την μια πλευρά ρίχνω και λίγο καρύδι
Είναι τραγανά και αρωματικά και πολύ ωραίο το σχέδιο θέλουν λίγο υπομονή φουσκώνουν στο ταψί δεν πρέπει να τα βάλετε κοντά κοντά η δόση μου βγήκε 80 τεμάχια τα ζύγιζα 15 γρ το καθένα
Η Συνταγή είναι από Βικη Αναματερου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Danai Papadop.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω παλιά συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις – νόστιμα μπισκότα για να μην σου λείψουν ποτέ από τον καφέ.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Διαμαντω Κωνσταντιλακη Μπιμπουδη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά :
μια κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ένα αυγό, μια κούπα ζάχαρη, τα χτυπάω στο μίξερ να ασπρίσουν.
Εκτέλεση:
Μετά ρίχνουμε μια δόση κονιάκ (ένα σφηνάκι), δυο βανίλιες, ένα πέκιν ξύσμα από ένα λεμόνι και αλεύρι μαλακό όσο πάρει.
Γίνεται μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια γύρω στα 600 γρ, ψήνονται στις αντιστάσεις στους 180 βαθμού αφού πρώτα τα περάσουμε με αυγό και ρίξουμε αμύγδαλο ασπρισμένο.
Μην ψάχνεις αλλού την επόμενη συνταγή. ΔΕΣ ΕΔΩ τις πιο νόστιμες συνταγές για μπισκότα. Καλή σας όρεξη!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Διαμαντω Κωνσταντιλακη Μπιμπουδη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”