Συνταγές
Είναι τόσο εύκολα και γρήγορα τα μπισκότα που δεν μπορείτε να το φανταστείτε
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
100γρ νιφάδες βρώμης
80γρ καρύδα
140γρ αλεύρι για όλες χρήσεις
80γρ ζάχαρη
100γρ βούτυρο
75γρ μέλι
8 γρ σόδα + 2 κουτ.σουπας ζεστό νερό
Βανίλια και λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 160 βαθμούς Κελσίου. Θα χρειαστείτε 2 λαμαρίνες, στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώστε το αλεύρι με την καρύδα και την βρώμη, κι ανακατέψτε πολύ καλά.
Σε ένα κατσαρολάκι, λιώστε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο, προσθέστε την ζάχαρη και το μέλι, κι ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, και το μείγμα μόλις να αρχίσει να βράζει. Σβήστε την φωτιά.
Σε ένα μπολάκι, ενώστε το ζεστό νερό με την σόδα, κι ανακατέψτε καλά να διαλυθεί. Ρίξτε το μείγμα μέσα στην καραμέλα-στο κατσαρολάκι-κι ανακατέψτε συνέχεια. Αρχικά θα αφρίσει πολύ, αλλά όσο ανακατεύετε θα ‘πέφτει’.
Όταν μειωθεί αρκετά, ρίξτε το στο μείγμα του αλευριού. Ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ζύμη.
Με δύο κουταλάκια του γλυκού, τοποθετήστε σε απόσταση 5-7 εκατοστών μεταξύ τους, γεμάτες κουταλιές ζύμης. (Το δεύτερο κουταλάκι είναι για να σπρώχνετε την ζύμη από το πρώτο). Με τα χέρια στρογγυλευουμε κάπως.
Ψήστε τα για 9-12 λεπτά-θα απλώσουν αρκετά και θα ροδίσουν επίσης. Βγάλτε τα από τον φούρνο, και μετά από 1-2 λεπτά, τραβήξτε το χαρτί με τα μπισκότα επάνω προσεκτικά, και βάλτε το πάνω σε σχάρα.
Τα μπισκότα είναι πολύ μαλακά αλλά όταν κρυωσουν γίνονται τραγανά απέξω .
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.