Γλυκα
Μπισκοτοκούλουρα για όταν έχεις διάθεση να παίξεις με το ζυμάρι.. Τα έργα τέχνης δε τρώγονται!
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
200 γρ βουτυρο η λαδι
4 αυγα
250 γρ ζαχαρη
100 γρ γαλα
2 μπαικιν
2 βανιλιες
Ξύσμα από ότι θέλετε λεμόνι πορτοκάλι..Εγώ έβαλα περγαμόντο που δίνει άλλη γεύση..
Αλεύρι όσο πάρει 800 γρ περίπου..
Εκτέλεση :
Χτυπάμε στο μίξερ το μαλακό βουτυρο η ελαιόλαδο με την ζαχαρη..Να λιώσει η ζαχαρη
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά..
Κ τέλος το γάλα..
Κ ξύσμα..
Χωρίς μίξερ Ρίχνω αλευρι με το μπαικιν κ βανιλιες κ ζυμωνω..
Να γίνει ζυμη που να πλάθεται…
Αφήνουμε πάντα να ξεκουράζεται η ζύμη έστω μισάωρο..
Αν βάλω ελαιόλαδο παίρνει παραπάνω αλευρι…
ψήσιμο 180 ..βαθμ
Το ψήσιμο ως να ροδίσουν δεν κρατω ωρα..Κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά..
Κ τα αλειφουμε με αυγο .
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για πολύ ωραία και καλοφτιαγμένα μπισκότα !
Η Συνταγή είναι από Maria Kaloti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα μάθει ζάχαρη
1 κούπα λάδι καλαμποκελεο
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
Και ξυζμα
1 κ γ σόδα μαγειρικής
Μισή κούπα φουντούκια
2 κ ς Μερέντα
Κομμάτια λευκής σοκολάτας
2 βανίλιες
1 αυγό και 1 ασπράδι
500 φαρίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν τα θέλετε νηστίσιμα μην βάλετε τα αυγά
Πρώτα χτυπάμε ζάχαρη λάδι στο χυμό ρίχνουμε τη σόδα να διαλυθεί το ρίχνουμε και ανακατεύουμε ρίχνουμε και τα αυγά χτυπημένα μετά όλα τα υλικά
Τέλος τη φαρίνα και λίγο αλεύρι γ ο Χ όσο πάρει να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει
Φτιάχνουμε μπαλάκια σε ταψη με λαδόκολλα ψήνουμε στους 200 βαθμους για 15 λ
Επίδη δεν είναι πολύ γλυκά πασπαλιζω με λίγη άχνη
Η Συνταγή είναι από Maria Kaloti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.