Συνταγές
Εύκολο ,δροσιστικό κι απολαυστικό μπισκοτοζελέ με φραουλίτσες
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 πακετα μπισκοτα πτι-μπερ
2 φάκελα κρέμα στιγμής βανίλια
2 κουτιά ζελέ φράουλα
1 ποτήρι γάλα
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε το ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο.
Μετά φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής όπως λένε οι οδηγίες στο κουτί.
Έπειτα βρέχουμε στο γάλα τα πτι-μπερ (όχι πολύ απλώς τα βουτάμε) και κάνουμε σε ένα πυρέξ δυο στρώσεις απο τα μπισκότα.
Ρίχνουμε απο πάνω την κρέμα βανίλια και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Σ αυτο το σημείο βάζω τις φράουλες πανω στην κρέμα με λίγο ζελε
Όταν το ζελέ αρχίζει να πήζει (προσοχή όχι πολύ) τότε το στρώνουμε απο πάνω απο το γλυκό και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει εντελώς το ζελέ.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Ένα τέλειο μαμαδίστικο γλυκό μιας και έχουμε ζέστη – δροσερό και ελαφρύ μπισκοτογλυκό με φράουλες
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Μανιουδάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1,5 χαρτί μπισκότα πτιμπερ
95 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου βανίλια
1320ml γάλα
2 φάκελοι ζελέ φράουλα
Μισό κουτάκι φράουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε λίγο γάλα σε ένα πιάτο και ρίχνουμε δύο κουταλιές κονιάκ και βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα βάζουμε σε δύο σειρές σε μπολ που κλείνει ή πυρεξ .
Φτιάχνουμε την κρέμα να πήξει και στρώνουμε πάνω στα μπισκότα. Περιμένουμε να κρυώσει για δύο ώρες. Έπειτα φτιάχνουμε και τον ζελέ και το αφήνουμε στην άκρη και όταν κρυώσει βάζουμε με κουτάλι σιγά σιγά πάνω στην κρέμα και ρίχνουμε και τις φράουλες.
Βάζουμε στο ψυγείο 4-5 ώρες μέχρι να πήξει το γλυκό μας.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Μανιουδάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.