Συνταγές
Μπισκοτάκια με κρέμα κάστανου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
200 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια αλεύρι κάστανου
1 αυγό
80 g καστανή ζάχαρη
100 γραμμάρια βούτυρο
1 μικρό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
μαρμελάδα κάστανου
100 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ με τη βοήθεια ενός πιρουνιού αρχίζουμε να ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αυγό.
Προσθέστε το ελαφρώς μαλακωμένο βούτυρο, λυώστε το καλά με το πιρούνι μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε αυτό το σημείο προσθέστε το αλεύρι κάστανου, ανακατέψτε καλά.
Προσθέτουμε ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και φτιάχνουμε μία μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί στο ψυγείο καλυμένη με διαφανή μεμβράνη για 20 λεπτά.
Μετά ανοίγουμε ένα φύλλο με τη ζύμη πάνω σε λαδόχαρτο περίπου 3-4mm.
Παίρνουμε ένα ποτήρι και κάνουμε πολλούς κύκλους.
Με τα χέρια, δίνουμε στον κάθε κύκλο το σχήμα μιας σταγόνας, φέρνοντας το πάνω μέρος προς τα πάνω και δημιουργούμε το σχήμα των κάστανων.
Ψήστε τα μπισκότα στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά . Όταν οι άκρες αρχίσουν να γίνονται καφέ, είναι έτοιμα.
Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως. Μόλις κρυώσουν, δημιουργούμε ζεύγη με τα πιο παρόμοια μπισκότα.
Πάρτε μερικά μπισκότα και βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδας κάστανου στη μέση. Τα κλείνουμε καλά.
Διαλύστε τη σοκολάτα σε ένα μπαιν-μαρι και αφήστε τη να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, βουτάμε την κοιλιά του μπισκότου στη σοκολάτα. Με αυτόν τον τρόπο θα μοιάζουν με κάστανα! Αφήστε τα να ξεκουραστούν μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα!