Γλυκα
Δε θα ξανακάνετε άλλα ντονατς αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μια συνταγή που θα κάνει θραύση για μπενιε – θα την λατρέψουν οι λάτρεις των ντονατς .
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
600 γρ.αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΈΚΙΑ
2 αυγά
75 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κουταλάκι αλάτι
180 γρ. γάλα χλιαρό
100 γρ. νερό χλιαρό
70 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε όλα τα υλικά και φτιάχνουμε τη ζύμη, την οποία κατόπιν βάζουμε σε ένα μπωλ το οποίο να κλείνει αεροστεγώς.
Κλείνουμε το μπωλ με το καπάκι του και αφήνουμε για περίπου 1,5 ώρα να φουσκώσει.
Στη συνέχεια, αλευρώνουμε στον πάγκο μία λαδόκολλα και βάζουμε επάνω την ζύμη. Την αλευρώνουμε και την ανοίγουμε με τον πλάστη.
Κατόπιν την κόβουμε με τη σπάτουλα, αλευρώνουμε και κόβουμε σε μικρότερα τετράγωνα κομμάτια. Τα καλύπτουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
Βάζουμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο. Τινάζουμε τα μπενιέ να φύγει το αλεύρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Τα πασπαλίζουμε με το ζεστό λάδι.
Οταν τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα βάζουμε πρώτα σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια στο πιάτο. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρι άχνη και στις δύο πλευρές.
Μπορούμε επίσης να τα γεμίσουμε με μερέντα με ένα κορνέ, ή να τα βουτήξουμε μέχρι τη μέση σε λιωμένη σοκολάτα.
Δες στο παρακάτω βίντεο ολα τα βήματα για να εκτελέσεις την πιο νόστιμη συνταγή για “ντονατς”
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού