Συνταγές
Μπαμπάς σιροπιασμένος με σιρόπι αρωματισμένο από ρούμι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
250 γρ αλεύρι
2 κουτ.σουπ. ζάχαρη,
1/2 κουτ γλυκ αλάτι
3 αυγά
80 ml γάλα χλιαρό
40 ml νερό χλιαρό
20 γρ φρέσκια μαγιά
60 γρ βούτυρο λιωμένο
για το σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζαχαρη
φλούδα λεμονιού
20/γρ ρούμι η κονιακ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπόλ βάζουμε την μαγιά, την ζάχαρη,το γάλα, και το νερό και ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά. προσθέτουμε 3 κουταλιές αλεύρι ανακατεύουμε να γίνει ενας χυλός και τον αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι σε ενα μπολ ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε την ενεργοποιημένη μαγιά.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και έπειτα ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε. Στο τέλος θα προσθέσουμε σιγά-σιγά το βούτυρο και θα ζυμώσουμε μέχρι να ενσωματωθεί και να έχουμε μια απαλή ζύμη. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και βάζουμε μέσα την ζύμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Ψήνουμε στους180 C για περίπου 20/25 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για 10′ στη φόρμα και μετά το αναποδογυρίζουμε, τρυπάμε τον μπαμπά, κάνοντας τρύπες παντού.
Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε ενα κατσαρολάκι την ζάχαρη το νερό και τη λεπτή φλούδα λεμονιού χωρίς το λευκό μέρος. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το ρούμι. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ αρωματικό σιρόπι παρόμοιο με αυτό των ζαχαροπλαστείου. Στην συνέχεια θα σιροπιάσουμε με το καυτό σιρόπι τον κρύο μπαμπά.
Οταν κρυώσει αλείφουμε την επιφάνεια με μαρμελάδα βερύκοκο και γαρνίρουμε με σαντιγί και φρούτα.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.