Συνταγές
Θα γίνει σίγουρα ο αγαπημένος σας – μπακλαβάς με καρύδια!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτή τη φορά ήρθε ο καλύτερος μπακλαβάς με καρύδια που φάγατε ποτέ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι zeynebin mutfağı
Υλικά
1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό
1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού baking soda
4.5 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1.5 μεγάλη κούπα τριμμένα καρύδια
1.5 subdag άνθος αραβοσίτου
250 γρ. βούτυρο
1 ποτήρι του νερού λάδι
Για το σιρόπι
5 κούπες ζάχαρι
6 κούπες νερό
1 λεπτή φέτα λεμονιού
1 δόση αλάτι με το κουταλάκι του γλυκού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο βήμα για την συνταγή μας είναι να ρίξουμε σε ένα μεγάλο μπωλ, τα φλυτζάνια με το γάλα, το νερό, το λάδι, το αυγό, τις 2 κουταλιές σούπας ξύδι και να τα ανακατέψουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπωλ μέσω ενός μικρού σουρωτηριού τα φλυτζάνια με το αλεύρι, κοσκινίζουμε ελαφρώς να πέσει το αλεύρι στο μπωλ και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα με τα χέρια μας αφού αλευρώσουμε λίγο τη ζύμη και κατόπιν την βγάζουμε από το μπωλ και ζυμώνουμε πασπαλίζοντας την ζύμη ελαφρώς με λίγο αλεύρι.
Μετά από ένα καλό ζύμωμα, θα φτιάξουμε την ζύμη αυτή σε σχήμα ρολό και με την σπάτουλα θα την κόψουμε σε 10 μέρη.
Φτιάχνουμε τώρα αυτά τα 10 κομμάτια της ζύμης σε μορφή μπάλας, και τα βάζουμε σε ένα πιάτο, το οποίο καλύπτουμε με μεβράνη μαγειρικής.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις 5 κούπες ζάχαρι, 6 κούπες νερό, 1 φέτα λεμόνι, λίγο αλάτι με το κουταλάκι του γλυκού και τα ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη φτιάχνοντας έτσι το σιρόπι.
Βάζουμε 250 γρ. βούτυρο σε ένα άλλο κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας έως ότου να λιώσει καλά. Το αδειάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο μέσω ενός σουρωτηριού και προσθέτουμε στο πιάτο αυτό και 1 ποτήρι του νερού λάδι.
Βγάζουμε τη μεμβράνη από το πιάτο με τις μπάλες της ζύμης, και τις ανοίγουμε με τον πλάστη αλευρώνοντάς τες συχνά. Τα φύλλα μετά το άνοιγμα, θα είναι σωστά για το γλυκό μας, όταν θα μπορούμε να βλέπουμε μία χαρτοπετσέτα κάτω από το φύλλο. Χρειάζεται δηλαδή τα φύλλα να είναι όσο το δυνατόν λεπτά.
Παίρνουμε ένα ταψί μαγειρικής τετράγωνο διαστάσεων περίπου 40 εκατοστών και το βάζουμε στο κέντρο του φύλλου. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα περιθώρια της ζύμης που εξέχουν από το ταψί και έτσι δημιουργούμε φύλλα ακριβώς στις ίδιες διαστάσεις με το ταψί.
Στρώνουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί και τα κομμάτια που περίσσεψαν μετά το κόψιμο. Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο το οποίο βάζουμε πάνω από το πρώτο. Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι, και πάνω από αυτό θα βάλουμε τα κομμάτια φύλλου που περίσσεψαν. Συνεχίζουμε αυτή την διαδικασία έως ότου να τελειώσουν τα φύλλα της ζύμης και το καρύδι, φροντίζοντας ώστε να έχουμε στο τέλος τα δύο τελευταία φύλλα στο επάνω μέρος του γλυκού.
Με ένα μαχαίρι θα κόψουμε το γλυκό ίσια και με μία κουτάλα θα ρίξουμε σε όλη την επιφάνειά του το περιεχόμενο από το μπωλ με το λιωμένο βούτυρο.
Στη συνέχεια θα κόψουμε το γλυκό κάθετα και με τα χέρια μας θα γυρίσουμε το ταψί μερικές φορές για να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Ψήνουμε το γλυκό μας στους 185 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Οταν θα είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και με μία κουτάλα θα αδειάσουμε ομοιόμορφα το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια και ο μπακλαβάς μας είναι έτοιμος!
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, μπείτε ΕΔΩ για όλες τις καινούργιες και εύκολες συνταγές.
Τώρα μπορείτε απλα να απολαύστε τον μπακλαβά!
Δείτε όλη την διαδικασία με αναλυτικά βήματα στο παρακάτω βίντεο :
Η συνταγή είναι από το κανάλι zeynebin mutfağı – Για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο !