Συνταγές
Πολύ αφράτος και καλομαγειρεμένος μουσακάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μελιτζάνες
Κολοκυθάκια
Πατάτες
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1 σκ σκόρδο
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 δαφνόφυλο
2 μπαχάρια
1 ξύλο κανέλας
Λάδι αλάτι πιπέρι
Μπεσαμέλ
100γρ βούτυρο
100 γραμμάρια αλέυρι
1 λίτρο γάλα
1 αυγό
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνω στο γκρίλ τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες τα κολοκυθάκια τις μελιτζάνες με αλάτι και λίγο λάδι.Τις στρώνω στο ταψί.Ετοιμάζω τον κιμά! Τριγαρίζω το κιμά μέχρι να σπάσει και να μην έχει σβόλους. Ρίχνω και το κρεμμύδι με το σκόρδο και τσιγαριζω λίγο ακόμα.Προσθέτω την ντομάτα τα μυρωδικά και λίγο νερό και σιγοβράζω μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.
Βάζω τις πατάτες τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και από επάνω τον κιμά .Ετοιμάζω την μπεσαμέλ:
Βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί και Ρίχνω το αλέυρι ανακατέυωντας συνεχώς προσθέτω το γάλα χλιαρό και ανακατέυω με σύρμα μέχρι να πήξει
Κατεβάζω από την φωτιά Ρίχνω αλάτι το μοσχοκάρυδο και το αυγό και ανακατέυω να ομογενοποιηθούν. Στρώσω την μπεσαμέλ επάνω από τον κιμά σκορπάω λίγο τριμμένο τυρι και ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.