Συνταγές
Θαυμάσιο φαγητό, μπουκιά και απόλαυση μοσχαράκι με μελιτζάνες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαράκι (τρυφερό κομμάτι) λαιμό, ποντίκι…
6 μελιτζάνες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
1 γεμάτη κουταλιά πελτέ
5-6 κόκκους μπαχάρι
1 μικρό ποτηράκι κρασιού κρασί
Αλάτι, ελαιόλαδο, δυο δαφνόφυλλα, λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κομμάτια του κρέατος, μέχρι να ροδίσουν απ όλες τις πλευρές!
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει και προσθέτουμε τον πελτέ να ψηθεί και να γλυκάνει.
Ρίχνουμε το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ
Αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα, το σκόρδο, τα μπαχάρια, αλάτι, δαφνόφυλλα , δυο πρέζες ζάχαρη, νεράκι μέχρι να σκεπαστεί το κρέας κι αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Εν τω μεταξύ, έχουμε τηγανίσει τις μελιτζάνες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα απλωτά, τριγύρω απ το κρέας, κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μόνο με το λαδάκι του
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.