Συνταγές
Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανητές – υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό φαγητό
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά μοσχαράκι,1κρεμμυδι μεγάλο ψιλοκομμένο,1 ποτ κρασί,λίγο λάδι 1 κουταλιά του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κρέας, 1 κύβο λαχανικών,3 κόκκους μπαχάρι, αλάτι,πιπέρι 2 κουταλιές της σούπας πάστα .
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μοσχαράκι με νερό να πάρει μια βράση να βγάλει τους αφρούς ξεπλένουμε βάζουμε το λάδι το κρεμμύδι μέσα στην κατσαρόλα και το μοσχαράκι
Σωταρουμε καλά το κρέας ρίχνουμε τα μπαχαρικά αλάτι,πιπέρι,και το ζωμό λαχανικών και σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε 5′
ρίχνουμε την πάστα και νερό μέχρι να καλύψει το κρέας στην χύτρα για 40′ σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι, μακαρόνια
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τηγανητό λάχανο με λουκάνικο.
Υλικά
225 γρ. λουκάνικο Καραμανλίδικο, τεμαχισμένο
3 κ.σ. βούτυρο
1 μικρό λάχανο, τεμαχισμένο
½ φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου
αλάτι, κατά βούληση
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, μαγειρεύουμε το λουκάνικο για 3 λεπτά, για να βγάλει λίγο από το λίπος του.
Αφαιρούμε το λουκάνικο από το τηγάνι και το μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το περιττό λίπος.
Καθαρίζουμε το λίπος από το τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε το λάχανο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι το λάχανο να αρχίσει να μαραίνεται.
Ρίχνουμε την ντομάτα, τη σκόνη σκόρδου, το λουκάνικο και αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Αφαιρούμε το καπάκι της κατσαρόλας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι το λάχανο να μαλακώσει και τα υγρά να έχουν απορροφηθεί.
ΠΗΓΗ