Συνταγές
Μια πρωτότυπη κολοκυθόπιτα με φυστίκη Αιγίνης – η νοστιμιά της είναι το κάτι άλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 κολοκυθια
3 καρότα
1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμυδια
1/2 ματσάκι μάραθο
1 γιαούρτι στραγγιστό
5 αυγα
1 φλυτζανα κεφιρ
1 φλυτζανα ελαιόλαδο
2 κεσεδάκια του γιαουρτιού αλεύρι
Άλατοπιπερο δυόσμο
2 κρεμυδια
1/2 σακουλάκι μπέικιν
250 γρμ ανθοτυρο
1 κούπα φυστικια θρυματισμενα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ αναμειγνύουμε τα κολοκυθια τα καρότα και ξερα κρεμυδια στο χοντρό του τρίφτη
Προσθέτουμε τ’ αυγα, το ανθότυρο το λάδι τα φιστίκια, και τα κρεμυδια τα φρέσκα με το μάραθο ψιλοκομενα
Αναμειγνύουμε ολα τα υλικα να ομογενοποιηθουν και ριχνουμε το χυλό σε πυρέξ
Πασπαλίζουμε με σουσαμι, και ψήνουμε μέχρι να ροδισει η πίτα σε 220 βαθμούς αντιστάσεις
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ ωραία πίτα με κολοκύθια, αφράτη και νοστιμότατη.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
5 κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη
2 κρεμυδια τριμμένα στον τρίφτη
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 ντομάτα σφιχτή ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλέυρι φαρίνα
1 φλ του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 φλ φέτα τριμμένη
1 φλ κασέρι τριμμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε τα λαχανικά όλα σε σουρωτήρι με λίγο αλάτι τα αφήνουμε μισή ώρα μετά τα στιβουμε καλά να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Σε μια λεκανιτσα χτυπάμε τα αυγά μετά προσθέτουμε το λάδι το γάλα τα στημένα λαχανικά το σιμιγδάλι την φαρίνα και ανακατέυω καλά προσθέτουμε και τα τυριά και ανακατέυουμε .
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζουμε τον πηχτό χυλό το στρώνουμε Ρίχνουμε λίγο λάδι από επάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις με το να πάρει ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.