Συνταγές
Μια πολύ νόστιμη τούρτα με γεύση σοκολάτας kinder
Η Εκτέλεση είναι από Argiro Roula – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμ. Ζάχαρη
200 γραμ. Αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ κακάο
3 κ.σ φουντούκια τριμμένα
και λίγη βανίλια και 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση :
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν .Χαμηλώνω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν και το κακάο ,να ενσωματωθούν .Σταματάω το μίξερ και ρίχνω και το φουντούκι και με μια σπάτουλα ανακατεύω απαλά και καλά να πάει παντού .
Βάζω το μίγμα σε φόρμα 26 ΕΚ με λαδόκολλα στον πάτο και ψήνω σε προθερμασμένο φουρνο ,στον αέρα στους 170 ,στη μεσαία σχάρα για 25 περίπου λεπτά .
Αφήνω να κρυώσει καλά και κόβω σε 3 δίσκους . Καλό είναι να το φτιάξουμε απο την προηγούμενη ,κόβεται καλύτερα . (Εγώ το έβαλα σε ταψάκι 24 ΕΚ. Και το έκοψα σε 4 δίσκους .)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνι νερό
2 κ.σ κακάο
Εκτέλεση :
Βράζω όλα μαζί τα υλικά 4-5 λεπτά απο το σημείο βρασμού και αφήνω να κρυώσει
και 2-3 σταγόνες λεμόνι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ :
500 – 600 γραμ. Φυτική κρέμα γάλακτος στο πράσινο κουτί που βρίσκεται στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ . Καλά παγωμένη.
350 γραμ . Πραλίνα δίχρωμη ( καφέ και λευκή )
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση :
Χτυπάω τη κρέμα γάλακτος να πήξει λίγο και προσθέτω το ζαχαρούχο και την πραλίνα . Χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν .
Κρατάω ενα μέρος απο την κρέμα για την διακόσμηση .
Επιπλέον στην γέμιση της τούρτας χρησιμοποίησα φουντούκια Χοντροτριμμένα ψημένα και κομματάκια απο σοκολάτα kinder ( στη χάρτινη συσκευασία ,που ειναι χωρισμένη σε μπάρες ) που χοντρό έκοψα.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ :
Βάζω το παντεσπάνι σε πιατέλα ,το σιροπιάζω με ένα πινέλο , βάζω κρέμα ,πασπαλίζω με χοντροτριμμένο φουντούκι και κομματάκια απο την σοκολάτα kinder . Πιέζω λίγο να μπουν μέσα στην κρέμα . Συνεχίζω με το επόμενο παντεσπάνι απο πάνω και ακολουθώ την ίδια διαδικασία και με τους υπόλοιπους δίσκους . Τέλος βάζω τον τελευταίο δίσκο ,σιροπιάζω και καλύπτω την τούρτα μου εξωτερικά με σαντιγή
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ :
Για το πιό σκούρο χρώμα κρέμας ,πρόσθεσα στη σαντιγή λίγη λιωμένη σοκολάτα – προσοχή την αφήνω να κρυώσει ελαφρά για να μπορέσει να ενσωματωθεί χωρίς να κάνει κομματάκια απο τη διαφορά θερμοκρασίας και μετά την προσθέτω στην κρέμα γάλακτος ,αν δω ότι είναι σφιχτή η κρέμα, προσθέτω λιγη κρέμα γάλακτος ακόμη και χτυπάω για λίγο ακόμη. Αλλά γίνεται ωραιότατα και αν προσθέσετε λίγο κακάο .
Η Συνταγή είναι από Argiro Roula – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Αλεξάνδρα Κυριάκη .