Συνταγές
Μια απλοποιημένη ζύμη για διάφορα πιτάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gharib Naeim – “Μαγειρεύουμε με την Λίτσα.”.
Υλικά ζύμης:
3 φλιτζάνια αλεύρι
κουταλιά μαγιά
Μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ένα μικρό φλιτζάνι λάδι
νερό για τη ζύμη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο ή στο χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Την στολίζουμε, τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζουμε, ισιώνουμε και κόβουμε όπως θέλουμε.
Η Συνταγή είναι από Gharib Naeim – “Μαγειρεύουμε με την Λίτσα.”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Ωραιότατη ζύμη για το πιο αφράτα κολατσιό
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Rania Mantopoulou -Μαγειρικές Απολαύσεις”
Υλικά:
600 γρ. γάλα χλιαρό
300 γρ. ηλιέλαιο
2 1/2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
50 γρ φρέσκια μαγιά ή 2 φακ. ξερή
2 αυγά (ασπράδια μέσα στην ζύμη και οι κρόκοι για επάλειψη)
1 κιλό + 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μαζί με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το λάδι και τα 2 ασπράδια από τα αυγά μας και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε στο τέλος το αλάτι και το αλεύρι, ζυμώνουμε ελαφρά. Θα βγει μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1/2 – 1 ώρα.
Γεμίζουμε ότι θέλουμε γλυκό ή αλμυρό σε περίπου 25 μπαλάκια και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνουμε λίγη ώρα να φουσκώσουν.
Αλείφουμε με πινέλο τους κρόκους και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδοκοκκινισουν
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Rania Mantopoulou -Μαγειρικές Απολαύσεις”