Γλυκα
Τα Μελομακάρονα της Γκόλφως! Από τα πιο νόστιμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σίγουρα θα έχεις δοκιμάσει αρκετές συνταγές για μελομακάρονα! Η συγκεκριμένη όμως μάλλον θα γίνει η αγαπημένη σου…
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
340 γρ. ελαιόλαδο ή 2 ποτήρια
50 γρ. ζάχαρη άχνη ή μισό ποτήρι
150 γρ. χυμό πορτοκάλι ή ένα ποτήρι
50 γρ. κονιάκ
1 κτγ. σόδα
2 κτγ. μπέηκιν
2 βανίλιες
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1,5 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
700 γρ.αλεύρι ΜΑΝΝΑ ή αλεύρι γ.ο.χ
για το σιρόπι
600 γρ. νερό
600 γρ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα πορτοκαλιού
Βράζουμε το σιρόπι σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να έχουμε ένα σιρόπι όχι νερουλό .
Σιροπιάζετε μόλις βγουν από το φούρνο καυτά τα μελομακάρονα και κρύο εντελώς το σιρόπι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντας σε ένα μπολ, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια, το ξύσμα του πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο, και ανακατεύουμε με το αναδευτήρι.
Διαλύουμε κατόπιν τη σόδα μέσα στον χυμό από το πορτοκάλι και το ενσωματώνουμε σταδιακά στο αρχικό μείγμα μας.
Προσθέτουμε το κονιάκ, και το σιμιγδάλι, συνεχίζοντας πάντα το ανακάτεμα.
Συμπληρώνουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε με το αναδευτήρι και κατόπιν με τα χέρια μας, φτιάχνοντας σταδιακά μία ζύμη. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ζύμη δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα.
Συνεχίζουμε παίρνοντας ένα ταψί καi βάζουμε λαδόκολλα. Kατόπιν παίρνουμε με τα χέρια μας ποσότητα από την ζύμη και την πλάθουμε σε σχήμα μελομακάρονου. Μπορούμε να κάνουμε σχέδια στα μελομακάρονα, με την χρήση ενός τρίφτη.
Τοποθετούμε τα μελομακάρονα στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για περίπου 20 λεπτά.
Φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας σε μία κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και τη φλούδα του πορτοκαλιού. Το σιρόπι πρέπει να είναι κάπως σφιχτό και όχι νερουλό.
Μετά από αυτό τον χρόνο, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο.
Βυθίζουμε με μία τρυπητή κουτάλα τα ζεστά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και τα ανακατεύουμε να ποτίσει το σιρόπι καλά. Κατόπιν, τα τοποθετούμε σε ένα τάπερ. Τα μελομακάρονα χρειάζεται να παραμείνουν στο σιρόπι για περίπου 5 δευτερόλεπτα.
Όταν κρυώσουν λίγο τα μελομακάρονα μετά το σιρόπιασμα, τα βάζουμε σε ένα δίσκο ή ένα μεγάλο πιάτο, ρίχνουμε πάνω τους λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με καρύδι τριμμένο.
Μετά και από αυτό το βήμα, τα μελομακάρονα μας είναι έτοιμα! Καλές γιορτές και καλή επιτυχία!
Δες αναλυτικά βήμα βήμα την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού