Συνταγές
Μαφινς αλλιώτικα σε σχήμα σαλιγκάρι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Σπιτικές δημιουργικές απολαυσεις με την Άννα”.
Υλικά
1 αυγό
200γρ χλιαρό γάλα
1 μαγιά ξερή
100μλ λάδι
470γρ αλεύρι
1κ.γ. ζάχαρη
1κ.γ αλάτι
Για την γέμιση- ότι θέλετε
(με μερέντα, με φράουλα, με φρούτα του δάσους και βύσσινο)
1 κρόκο για να τα αλείψουμε πριν μπούνε στο φούρνο.
Εκτέλεση
( Γίνεται επίσης με τριμμένο κασέρι και κιμά . Το κιμά το τσιγαρίζουμε με κρεμμύδι σκόρδο πελτέ ντομάτας κύμινο και μαϊντανό ή ότι μπαχαρικά θέλετε εσείς)
Στο ζεστό γάλα ανακατεύουμε τη μαγιά τη ζάχαρη και 1 κ.σ αλεύρι και αφήνουμε για 10 λεπτά. Σε μεγάλο μπολ κοσκινιζουμε το αλεύρι με το αλάτι, ελαφρώς χτυπημένο το αυγό, το λάδι και το μίγμα με τη μαγιά. Ζυμώνουμε μια μαλάκια ζύμη. Αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Κόβουμε την ζύμη σε 12 κομμάτια ή από 65 γρ . Κάνουμε μπάλες και ανοίγουμε σε φυλλα( θα δείτε στις φωτογραφίες ) 14×18 και κάνετε τις γραμμές. Τα γεμίζουμε και τα τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι.
Λαώνουμε τη φόρμα μια μια θήκη πριν μπει το καθένα σαλιγκάρι.
Αφήνουμε για αλλά 15λεπτά και μετα αλείφουμε με το κρόκο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά
Η Συνταγή είναι από “Σπιτικές δημιουργικές απολαυσεις με την Άννα”.