Συνταγές
Ένα σάμαλι όπως παλία…. με άρωμα μαστίχας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
2 κεσεδάκια γιαούρτι αγελάδος το παραδοσιακό ( το κλασικό με την πετσουλα από πάνω) ή κλασσικό αγελαδινό όχι στραγγιστό.
1/2 κιλό σιμιγδάλι χονδρό
2 κεσεδάκια ζάχαρη
1 κεσεδάκι νερό
2 βανιλιες
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.γ σόδα
Για το σιρόπι
2 1/2 κεσεδάκια νερό
2 1/2 κεσεδάκια ζάχαρη
2 κ.σ γεμάτες γλυκό υποβρύχιο με άρωμα μαστίχας
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε τα γιαουρτακια μου ( αφαιρουμε την πετσα πρώτα) και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το νερό. Συνεχίζουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τις βανιλιες και τη σόδα μου την οποία διαλύουμε με το χυμό λεμονιου.
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι , να δουμε το μίγμα να αφρατευει.
Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι μου . Βουτυρωνουμε ελαφρώς ένα ταψακι 30 εκ. και ρίχνουμε το μίγμα μου
Αφήνουμε να σταθεί μισή ωρίτσα περίπου μέχρι να ζεσταθεί καλά ο φούρνος.
Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά στους 180 βαθμούς , μέχρι να πάρει αυτό το χρυσοκοκκινο χρώμα.
Ωστόσο φτιάχνουμε το σιρόπι μου.
Βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το υποβρύχιο μαστίχας και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.
Σιροπιαζουμε τη σάμαλι καυτη με το χλιαρό σιρόπι.
Αφήνουμε να τραβήξει καλά το σιρόπι και μετά χαράζουμε το γλυκό.
Όλα τα υλικά μας τα μετράμε με το κεσεδάκι από το γιαουρτάκι
Αν θέλουμε να βάλουμε αμύγδαλο στην επιφάνεια του γλυκού παίρνουμε αμύγδαλο ώμο χωρίς φλούδα .
Χαράζουμε το γλυκό νοητά πριν το βάλουμε στο φούρνο και τοποθετουμε τα αμύγδαλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”