Συνταγές
Απλά και γρήγορα μαρμελαδοπιτάκια
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά για την ζύμη
2 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
1 κρόκο αυγού
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας ξερή μαγιά
1 πρέζα αλάτι
όσο αλεύρι πάρει
Για την γέμιση
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένα καρύδια
5 κουταλιές μαρμελάδα που προτιμάμε
άχνη για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Για να φτάξουμε την ζύμη σε ενα μπόλ λιώνουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό με δυο κουταλιές αλεύρι.Αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί ,προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι ανακατεύουμε και έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.
Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει περίπου μία ώρα, και μετά χωρίζουμε την ζύμη στα δύο. Φτιάχνουμε με την βοήθεια του πλάστη τις δύο ζύμες σε φύλλο με τετράγωνο σχήμα και απλώνουμε την μαρμελάδα και τα καρύδια και τυλύγουμε το φύλλο σε ρολό. Κόβουμε σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη.
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.