Συνταγές
Ήρθε η ώρα της λοιπόν! Μαρμελάδα φράουλα
Η Συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4,5 κιλά καθαρή φράουλα
2,800 κιλά ζάχαρη
2 λεμόνια τον χυμό τους
5 κάψουλες βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε , καθαρίσουμε και κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια τις φράουλες
Βάζουμε την ζάχαρη , κουνάμε 2-3 φορές την κατσαρόλα να πάει ως κάτω η ζάχαρη και τις αφήνουμε έτσι όλο το βράδυ (! εκτός φωτιάς)
Την επόμενη μέρα αφαιρουμε με τρυπητή κουτάλα τις φράουλες, βράζουμε τον ζωμό τους για ένα τέταρτο της ώρας, προσθέτουμε τις φράουλες ανακατεύουμε και αφαιρουμε τον αφρό
ΠΡΟΣΟΧΗ σε αυτό το σημείο βρασμού το γλυκό φουσκώνει πολύ και χρειάζεται επίβλεψη
Μετά από 45′ προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες
Όταν κοντεύει να πήξει ρίχνουμε και το αλάτι
Αποθηκεύουμε σε βάζα, σφραγίζουμε με καινούργια καπάκια και γυρνάμε τα βάζα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν
Η Συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για σπιτική Γρανίτα Φράουλα !
ΥΛΙΚΑ
1 Κεσεδάκι ώριμες φράουλες
1 κεσεδάκι γιαούρτι με γευση φράουλα
1/2 κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές καλά γεμάτες μαρμελάδα φράουλα η γλυκό του κουταλιού φράουλα!!!
1 παγωτό ξυλάκι βανίλια έτοιμο του εμπορίου
Εκτέλεση
Έβαλα την ζάχαρη στις φράουλες και άφησα όλη την νύχτα μέσα στο ψυγείο να βγάλουν όλα τα υγρά τους και μετά τις έβαλα στην κατάψυξη ..
Όταν πάγωσαν τις έβαλα στο μπλέντερ μαζί με το σιροπάκι τους και όλα μαζί με τα υπόλοιπα τα έκοψα στο μπλέντερ ..δοκίμασα λίγο κ το ήθελα πιο γλυκό έριξα κ δυο κουταλιές ζάχαρη ακόμα και το έβαλα στην κατάψυξη να παγώσει.
Δακόσμησα με σιρόπι φράουλας