Connect with us

Συνταγές

Εξαιρετική μαρμελάδα από βερίκοκα με υπέροχο χρώμα

Published

on

201855706 1671596189698442 3701166673837092470 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Πασπαλίζουμε τα φρούτα με ζάχαρη και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να καραμελώσουν πριν ακόμη αρχίσουμε το βράσιμο.

Υλικά
1 κιλό ώριμα βερίκοκα
800 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Το χυμό από 3 λεμόνια
3 κλωναράκια αρμπαρόριζα
1 ποτηράκι του κρασιού νερό

Προετοιμασία
Κόβουμε τα βερίκοκα στα δύο και αφαιρούμε το κουκούτσι. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το χυμό ενός λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σκεπασμένο όλο το βράδυ στο ψυγείο
Βάζουμε τα καραμελωμένα βερίκοκα σε μεγάλη κατσαρόλα να πάρουν βράση και στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό. Συνεχίζουμε το βράσιμο, αφαιρώντας με μια τρυπητή κουτάλα τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια της μαρμελάδας

Βράζουμε για περίπου 50’ λεπτά με μία ώρα. 15’ λεπτά πριν αποσύρουμε, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι που απομένει και τα κλωναράκια αρμπαρόριζας. Αφαιρούμε την αρμπαρόριζα πριν γεμίσουμε τα βάζα
Ετοιμάζουμε τα γυάλινα βαζάκια που θα αποθηκεύσουμε τη μαρμελάδα.

Αν θέλουμε να σιγουρέψουμε πως τα βάζα θα κλείσουν καλά βάζουμε τα βαζάκια ανάποδα, πάνω σε μια πετσέτα στο φούρνο. Σε θερμοκρασία 100 βαθμούς αφήνουμε για 15 λεπτά
Γεμίζουμε με μαρμελάδα ως το χείλος, βιδώνουμε το καπάκι πολύ καλά και αναποδογυρίζουμε τα βάζα πάνω σε πετσέτα όσο ακόμη η μαρμελάδα είναι ζεστή. Κι αν δεν μπορείτε να την ανοίξετε μετά, έχουμε το τρικ, για να το καταφέρετε

Η συνταγή για το ψωμάκι
Θα χρειαστούμε
500 γραμμάρια αλεύρι ζυμωτό
380 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι 20 γραμμαρίων προζυμιού και μαγείας
Αλάτι

Σε ένα μπωλ βάζουμε 175 γραμμάρια αλεύρι το φακελάκι με το προζύμι και τη μαγιά το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιογενής χυλός
Αφήνουμε το μπολ σκεπασμένο Σε ζεστό χώρο για 45 λεπτά

Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι 325 γραμμάρια και το αλάτι και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά . Για καλύτερο αποτέλεσμα αλευρώνουμε τον πάγκο και συνεχίζουμε εκεί το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά

Σχηματίζουμε ένα καρβέλι η δύο φραντζόλες και τα τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
Χαράζουμε την επιφάνεια της ζύμης με ένα κοφτερό μαχαίρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 210 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.

Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές4 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές6 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές8 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές10 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές10 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές1 ημέρα ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές1 ημέρα ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Exit mobile version