Συνταγές
Μαραθόπιτα λαδόκολλας στο τηγάνι
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά:
250 γραμ. αλεύρι γ.οχ. – 1 κούπα 125 γραμ. νερό η γάλα –μισή κούπα 25ml ούζο – 1 σφηνάκι Μισό ματσάκι μάραθο 4 κλωναράκια μαϊντανό 4 κλωναράκια άνηθο 2 κλωναράκια δυόσμο + 1 κουτ. γλ. ξερό 2 κρεμμύδια ξερά κόκκινα γλυκά 1 κρεμμυδάκι φρέσκο 1 αυγό 80 γραμ. φέτα σε τρίμματα – 3/4της κούπας 1 πρέζα αλάτι1 πρέζα πιπέρι 1 πρέζα ζάχαρη 2 ½ κουτ. γλ. μπέϊκιν Πάου ντερ 3 κουτ. σ. ελαιόλαδο 1 κουτ. σ. ηλιέλαιο 1 κουτ. γλ. σουσάμι άσπρο 1κουτ. γλ. σουσάμι μαύρο1 λαδόκολλα
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα τηγάνι, να ζεσταίνεται, στο 4 με μέγιστη θερμοκρασία το 9.
Κόβουμε, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, ξεχωρίζουμε τα φύλλα του μάραθου, μαϊντανού, άνηθου, από τα κοτσάνια και τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ. Τα φύλλα δυόσμου τα κόβουμε με το μαχαίρι.
Σε άλλο τηγάνι, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, με 2 κουτ. σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια, προς υψηλή, θερμοκρασία.
-6 με μέγιστη το 9-
Μόλις μαραθούν, και γυαλίσουν, αλατίζουμε, τρίβουμε πιπέρι, προσθέτουμε το μείγμα μάραθου, τα φύλλα δυόσμου, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από την φωτιά, μεταφέρουμε σε πιάτο, και τα αφήνουμε, να κρυώσουν.
Σε μπολ, βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, τον ξερό δυόσμο, το μείγμα μάραθου κρεμμυδιών, το ούζο, την φέτα, το αυγό, το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο, και σταδιακά, ρίχνουμε το νερό, η το γάλα, ανακατεύοντας, τέλος το μπέικιν, και ομογενοποιούμε.
Ντύνουμε το τηγάνι, με την λαδόκολλα, αφού πρώτα, την διπλώσουμε στις τέσσερις άκρες, και την τσακίσουμε, για να πάρει σχήμα, την αλείφουμε με λίγο λάδι, την πασπαλίζουμε με τα μισά σουσάμια, ρίχνουμε επάνω στα σουσάμια το μείγμα της μαραθόπιτας, στρώνουμε με σπάτουλα την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα σουσάμια, κόβουμε, με ψαλίδι κουζίνας, ότι προεξέχει από την λαδόκολλα.
Ψήνουμε, από 10 λεπτά, την κάθε πλευρά, αναποδογυρίζοντας σαν ομελέτα, σε ένα πιάτο ανάλογης διαμέτρου, βγάζουμε την λαδόκολλα, την ξαναβάζουμε στο τηγάνι, και επάνω τη μαραθόπιτα, από την άλλη πλευρά τώρα, και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Κατόπιν, ξανά – αναποδογυρίζουμε, επάνω σε ξύλο κοπής, αφήνουμε την μαραθόπιτα να κρυώσει, επάνω στην λαδόκολλα, κόβουμε σε κομμάτια, σερβίρουμε, και πετάμε την λαδόκολλα.
Σημείωση:
Χρησιμοποιήσαμε τηγάνι διαμέτρου 24 εκ.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!