Συνταγές
Μανιτάρια κοκκινιστά – μια υπέροχη συνταγή που μπορεί να εκτελεστεί σε πολλές παραλλαγές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
500 γρ. λευκά μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1/4της κούπας κρασί κόκκινο
1 ντομάτα φρέσκια στο μπλέντερ
1 φύλλο δάφνης
1/2ξυλο κανέλα Κεϋλάνης
3 κόκκους μπαχάρι
1 κουτ. γ. κοφτή πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. γ. κοφτή κουρκουμά
Ανθό αλατιού – πιπέρι
Ελαιόλαδο κατά βούληση
3/4της κούπας βραστό νερό – από βραστήρα
1 γεμάτη κουτ. σ. αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες, τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ρηχό κατά προτίμηση, και τα αφήνουμε σε αναμονή.
Συνεχίζουμε ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι, το σοτάρουμε με ελαιόλαδο, σε άλλη κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία, μαζί με το φύλλο δάφνης.
Μόλις είναι έτοιμο, αλατίζουμε, τρίβουμε πιπέρι, δυναμώνουμε την φωτιά μας, σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το μπαχάρι, την κανέλα, την πάπρικα, τον κουρκουμά, τελευταίο το νερό, ανακατεύουμε, περιμένουμε να πάρουν βράσει, χαμηλώνουμε πάλι την φωτιά μας, και σιγο -βράζουμε την σάλτσα μας, για 15-20 λεπτά.
Πάμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια, και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσουν να χάνουν τον όγκο τους προσθέτουμε ελαιόλαδο, συνεχίζουμε να σοτάρουμε ανακατεύοντας μία δύο φορές ακόμη, αποσύρουμε από την φωτιά, και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε να ενωθούν, και αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί, για 2-3 λεπτά, δοκιμάζουμε αν χρειάζονται επιπλέον καρύκευμα, και ολοκληρώνουμε, δένοντας την σάλτσα μας, με το αλεύρι, το οποίο διαλύσαμε μέσα σε λίγο κρύο νερό, σείουμε το σκεύος μας, ώστε να ομογενοποιηθέι το αλευρόνερο με την σάλτσα, και αποσύρουμε από την φωτιά.
Συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι, μακαρόνια, πουρέ πατάτας, η ότι άλλο μας αρέσει.
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.