Συνταγές
Μαλακά και ζουμερά ρολάκια καρύδας με γεύση φραουλένια
Δεν μένουν δεύτερη μέρα..Εξαφανίζονται!
Πολύ ωραία ιδέα το γλυκάκι σας ,ωραίο κερασματάκι
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
250 γρ καρυδα – νδοκαρυδο τριμμένο.
1 ζαχαρουχο
2 βανιλιες
50 γρ γαλα εβαπορε..
Κακαο σκουρο
Κεράσι γλασε
Σε μπωλ
Ρίχνουμε την καρυδα
Το ζαχαρουχο …κρατω 2 κουταλιες..
Βανιλιες κ γαλα..
Ανακατευουμε καλα..
Βγαζουμε το μισό σε αλλο μπωλ κ ριχνουμε το κακαο οσο να γινει σκούρο..
Τις κουταλιες ζαχαρουχο
Αν γίνει σφιχτό βάζω λιιιιιγο γαλα..
Κανουμε μπαστούνι με βοηθεια διαφανης μεμβρανης
Βαζουμε στο κεντρο το κεράσι .
κ κλείνουμε τα πλαινα..
Σαν καραμέλα..
Βάζουμε ψυγειο να δέσουν κ να σφιξουν..
Ανοίγουμε το σκουρο σε λουριδα..κ βαζουμε κεντρο το λευκό..
Το κλεινουμε κ παλι ψυγείο να δεσουν
Οταν σφίξει κοβουμε μεριδες….
Για το φραουλενιο απλά προσθεσουμε πραλινα φράουλας..στο λευκό..
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για ανάλαφρη γεύση και εύκολη συνταγή για ατομικά κεκάκια καρύδας
Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ινδοκάρυδο
1 κούπα αμύγδαλα φιλέ τριμμένα στο μούλτι
1 κούπα γάλα ψυγείου
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα Φαρίνα ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
Εκτέλεση
Ανακάτεμα όλα μαζί και γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα χαρτάκια ή αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε τις θήκες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας,να αποκτήσουν ωραίο χρωματάκι
Η κούπα μου σε ml είναι 310 ml.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Μαρία Λάρου.