Συνταγές
Μία υγιεινή ψαρόσουπα – οικονομική και εύκολη
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα 7 μπαλάδες ή κεφαλάδες που λέγονται εδώ στην Ικαρία με νεράκι ίσα να τα σκεπάσω, αλατάκι και 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο με 1 κλωνάρι σέλινο να βράζουν για 15′.
Παράλληλα έχουμε κόψει τα λαχανικά που χρησιμοποιώ, όπως 3 ξερά κρεμμύδια στα τέσσερα, 3 καρότα, μισή πιπεριά Φλωρίνης σε φετούλες, 1 ντομάτα, 1 πιπερίτσα πράσινη μικρή, 1 φέτα κολοκύθα πορτοκαλί σε φετούλες, 1 φέτα λεμόνι, (χοντρολέμονο), την οποία αφαιρούμε στο τέλος, 3 πατάτες κομμένες σε κομμάτια, 2 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένα.
Σέ κατσαρόλα μεσαία σωτάρουμε λίγο τά κρεμμύδια μέσα σέ 2 κτσ. ελαιόλαδο, ύστερα ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τζίτζερ σε σκόνη, κουρκουμά, και λίγο τσίλι σε σκόνη, τα υπόλοιπα λαχανικά, σωτάρουμε λίγο ακόμα όλα μαζί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, βγάζουμε προσεκτικά τα ψάρια που έβρασαν σε πιατέλα, βάζουμε ένα σουρωτήρι στην μεσαία κατσαρόλα με τα λαχανικά και ρίχνουμε όλο το ζουμί από τα ψάρια.
Βράζουμε για 20-25′ όλα μαζί, προς το τέλος ρίχνουμε μισό φλυτζανάκι του καφέ ρύζι μπασμάτι πλυμένο και μισό φλυτζανάκι του καφέ τραχανά, βράζουμε για 6′ ακόμα την σούπα σβήνουμε την φωτιά.
Σερβίρουμε την ψαρόσουπα ύστερα από λίγο. (το σουρωτηράκι βοηθάει για τυχόν αγκάθια που μπορεί να βγήκαν κατά το βράσιμο).
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.