Συνταγές
Μία εξαιρετική μπόμπα πίτα με απ όλα – Σουφλεδοτραχανοτυρόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Metaxia Kokkinou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για ένα μικρό ταψάκι πυρεξ πού βγαίνουν 6 κομμάτια.
Χρειαστήκαμε 4 φύλλα κρούστας, τα οποία τα έκοψα σέ ψιλά κομματάκια με τα χέρια μου όπως για πορτοκαλόπιτα. Λάδωμα το πυρεξ και τα ρίχνουμε μέσα. Ύστερα από πάνω ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας τραχανά και 1 κουταλάκι του γλυκού σιμιγδάλι ψιλό. Ύστερα, αραδιάζουμε 1 μισή κούπα τυριά ότι έχουμε .
Δηλαδή φέτα, Γκούντα, μοτσαρέλα, Ρεγκάτο , κεφαλοτύρι, ξέρετε από τα μακαρόνια πού μας μένουν τυριά. Χτυπάμε τώρα στο μούλτι ,3 αυγά, μισό γιαουρτάκι, μισή κούπα γάλα, μοσχοκάρυδο, κουρκουμά πιπέρι, 2 φλιτζανάκι του καφέ νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ και μισό κουταλάκι του γλυκού κοφτό Μαγειρική σόδα. Όλο αυτό το ρίχνουμε από πάνω στα υλικά.
Προσθέτουμε λίγο λιναρόσπορο, σουσάμι και αποξηραμένο δυόσμο, αφήνουμε να σταθεί για,40′ στον πάγκο, όχι στο ψυγείο, γιατί το πυρεξ θα σπάσει μέσα στο φούρνο. Οπότε προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 αερόθερμο φούρνο, βάζουμε το πυρεξ και ψήνουμε για 40′ το πολύ, αναλόγως και το φούρνο τού καθενός.
Και λίγο βούτυρο βιτάμ γύρω στις 3 κουταλιές της σούπας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Metaxia Kokkinou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”