Συνταγές
Πολύ νόστιμα μάφιν κολοκύθας
Η Συνταγή είναι από Lazaridou Panagiota – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη για muffin κολοκύθας
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά,
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (λιωμένο)
1 αυγό
4 φλιτζάνια αλεύρι
Για τη γέμιση
2 μεγάλες φέτες κολοκύθα
μια χούφτα ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα ή φουντούκια)
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ή μέλι (μπορείτε να ρυθμίσετε την αναλογία γλυκύτητας)
1 κουταλάκι κανέλα 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά κρατάμε τη ζύμη μας και την ξεκουράζουμε για 1 ώρα περίπου. Στο μεταξύ βράζουμε την κολοκύθα μας και την πολτοποιούμε, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς που θέλουμε, ανακατεύουμε και την κανέλα και γαρύφαλλο
Χωρίζουμε την ξεκουρασμένη ζύμη σε ίσα μέρη, την ανοίγουμε στα χέρια μας, βάζουμε μέσα την κολοκύθα και την κλείνουμε.Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Αφού ετοιμάσουμε όλα τα τσουρέκια, δίνουμε σχήμα κολοκύθας τυλίγοντας το σχοινί γύρω του( εγώ λόγο βιασύνης το σχοινί δεν το έκανα πολλές φορές γύρω του) Κολλάμε ένα ξυλάκι κανέλας στη μέση.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδίσει).
Η Συνταγή είναι από Lazaridou Panagiota – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για υπέροχα και λαχταριστά μάφινς ολικής με άρωμα κανέλας, βανίλια και τρούφα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sophia Gazi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
250γρ βιτάμ λιωμένο
1 φαρινάπ ολικής (κοσκινίζουμε στα κεικ το αλεύρι)
5 αυγά
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα γάλα φρέσκο
2 βανίλιες
1 κ.γ μπέικιν
1 1/2 κ.γ κανέλα
1 πακέτο τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ και το χτυπάμε με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά, βανίλιες και κανέλα και μόλις δέσουν βάζουμε και το μισό αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, μπέικιν και το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε και τέλος τη τρούφα κι ανακατεύουμε με το χέρι
Βάζουμε σε μια φόρμα βουτυρωμένη μια αλευρωμένη το μείγμα . Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 για 50’ στον αέρα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sophia Gazi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”