Συνταγές
Αφράτες λαχταριστές και τσαχπίνικες λουκανικόπιτες με φανταστικό σχέδιο!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
150 ml χλιαρο γαλα
150 ml χλιαρο νερο
80 ml σπορελαιο
1 αυγο
1 φακ.ξερη μαγια
1 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 500 γρ.
1 κροκο +λιγο νερο για την επικαληψη.
Λουκανικα κομενα σε κοματακια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε την μαγια στο χλιαρο νερο και το γαλα.Ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.Ζημωνουμε η ζυμη ειναι αφρατη ,ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.
Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσει.
Αφου ειναι ετοιμη πλαθουμε μπαλακια των 80 γρ.Αφηνουμε για 10 λεπτα.
Πλαθουμε σε κορδονι και τυλιγουμε το κορδονι σε κουλουρακι βαζοντας εδιαμεσα τα κοματακια λουκανικου.
Σας βαζω βιντεο στα σχολια.
Τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα.
Αφηνουμε παλι για 10 λεπτα κανιυμε επακειψη με τον κροκο εαν θελουμε πασπαλιζουμε με σουσαμι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να παρουν χρωμα.Περιπου 45 λεπτα.
Γινονται πολυ αφρατα και πεντανοστιμα.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για λουκανικοπιτακια με 3 υλικα
- 1 φύλλο σφολιάτας (ξεπαγωμένο)
- 2 πακέτα λουκάνικα ωμά (για βράσιμο)
- 1 αυγό ανακατεμένο με λίγο νερό και αλάτι (για άλειμμα)
- Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε ελαφρά με τον πλάστη για να πλατύνει. Κόβουμε λωρίδες κατά μήκος (περίπου όσο ένα δάχτυλο). Βγαίνουν περίπου 15 λωρίδες.
- Κόβουμε τα λουκάνικα στην μέση (ή αν είναι μικρά τα χρησιμοποιούμε ως έχουν). Παίρνουμε ένα, το βάζουμε στην άκρη από μια λωρίδα και το τυλίγουμε γύρω του ξεκινώντας από την μια άκρη και αφήνοντας κενά (δεν το τυλίγουμε δηλαδή σφιχτά και στενά).
- Βάζουμε τα λουκανικοπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με πινέλο με το άλειμμα αυγού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.foodstates.gr