Συνταγές
Τι λιχουδιά είναι αυτή! Σπέσιαλ λουκανικόπιτα
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου
200 ml γάλα
150 ml καλαμποκελαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1αυγο και 1 ασπράδι
1 κουταλιά ζάχαρη
μισό κουταλάκι αλάτι
Λίγο τριμμένο ζαμπόν
Λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί
3 κ.σ.κετσσπ
3 κ.σ. μουστάρδα
16 λουκάνικα Φρανκφούρτης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε την μαγιά και την ζάχαρη με το χλιαρό γάλα προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε μετά προσθέτουμε το αυγό και το ασπράδι και ανακατεύουμε προσθέτουμε το μισό αλεύρι ανακατεύουμε προσθέτουμε το αλάτι και το άλλο μισό αλεύρι και ζυμωνουμε
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος μισή ώρα. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την χωρίζουμε στην μέση το ένα μέρος το ανοίγουμε σε φύλλο ορθογώνιο και το βάζουμε σε ορθογώνιο ταψακι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ανακατεύουμε το κέτσαπ με την μουστάρδα και με ένα πινέλο το αλοιφουμε στο φύλλο ζύμης, πασπαλιζουμε πρώτα με το τριμμένο ζαμπόν και έπειτα με το τριμμένο τυρί. Το δεύτερο μέρος της ζύμης το ανοίγουμε δε φύλλο και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Τοποθετούμε τα λουκάνικα στην ζύμη που βρίσκεται στο ταψακι και βάζουμε από πάνω τις λωρίδες ζύμης εναλλάξ κάτω-πάνω από τα λουκάνικα. Αλοιφουμε με αυγό ,ελαφρώς χτυπημένο με λίγο γάλα ,την ζύμη και ψήνουμε σε προθερμαμενο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα μεχρι να ροδησει
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.