Connect with us

Συνταγές

Φτιάξτε αγαπημένο και μαμαδίστικο λεμονάτο μοσχαράκι στην χύτρα

Published

on

428518474 1441043526502340 751681183333773674 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η συνταγή είναι από Matula Giasirani – “Ανθισμένη Κουζίνα🌺🌺 (γευστικες δημιουργιες)”.

Υλικά
Μερίδες 2
:
500 γραμ. μοσχαράκι σε τετράγωνα κομμάτια ελιά η σπάλα
1 κρεμμύδι κόκκινο γλυκό ψιλοκομμένο
165 ml. κρασί λευκό ξηρό, (1/2 ποτήρι σωλήνα του νερού)
100 ml. ελαιόλαδο, (το λάδι πρέπει να καλύψει τον πάτο της χύτρας)
165 γραμ. νερό, (1/2 ποτήρι σωλήνα του νερού)
25 ml. λάιμ ή λεμόνι χυμό και ξύσμα, (4 κτσ. χυμό λαιμ λεμόνι )
Ανθό ή αλάτι
Πιπέρι μαύρο φρέσκο – τριμμένο από μύλο

Γαρνιτούρα:
Πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι άσπρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Όλα τα υλικά φροντίζουμε να είναι δίπλα μας μετρημένα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το μοσχαράκι με νερό όσο ανάλατο να το σκεπάζει.

Μόλις πάρει βράσει, και φουσκώσει μαζί με τους γκρίζους αφρούς ετοίμους να ξεχειλίσουν, αποσύρουμε από την φωτιά και πάμε στον νεροχύτη.
Αδειάζουμε τους αφρούς και το νερό, και στραγγίζουμε το κρέας μέσα σε σουρωτήρι, χωρίς να το ξεπλύνουμε.

Στην χύτρα σε δυνατή φωτιά, 9/9 βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, και ρίχνουμε το κρέας, (θα τσιτσιρίζει) αλλά δεν χαμηλώνουμε την φωτιά.
Δεν ανακατεύουμε αλλά γέρνουμε την χύτρα ώστε να λουστεί το κρέας με το λάδι.

Κουνάμε την χύτρα και περιμένουμε να ξεκολλήσει μόνο του, το μοσχαράκι από τον πάτο της χύτρας, οπότε το γυρνάμε από την άλλη, ώστε να ροδίσει και να θωρακιστεί και από τις δύο πλευρές.
Το βάζουμε σε πιάτο βαθύ διπλά μας και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, να μείνει ζεστό.

Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, και ανακατεύουμε με ξύλινες κουτάλες, ξύνοντας τον πάτο και μαζεύοντας, ότι υπάρχει εκεί.
Αποσύρουμε την χύτρα από την φωτιά για να ρίξουμε την υψηλή θερμοκρασία, (αν χρειαστεί για το σοτάρισμα του κρεμμυδιού), και ξαναβάζουμε την χύτρα πίσω στην φωτιά μαζί με το κρέας και τα ζουμάκια που έβγαλε, όταν σοταριστεί το κρεμμύδι.

Περιμένουμε να έρθουν στην ίδια θερμοκρασία, και σβήνουμε με το κρασί.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, 1-2 λεπτά, (δεν κατεβάζουμε από το 9/9).

Προσθέτουμε το νερό, και μόλις πάρει βράσει το φαΐ, σφραγίζουμε την χύτρα, και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της χύτρας μας.
Αποσυμπιέζουμε, και ανοίγουμε την χύτρα.

Αν έχει πολλά υγρά, βγάζουμε το κρέας έξω για να μην σκληρύνει, και βράζουμε την σάλτσα σε υψηλή θερμοκρασία 9/9 μέχρι να δέσει.
Ξαναβάζουμε το κρέας μέσα, προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμόνι, αφήνουμε να πάρουν μια δυο βράσεις όλα μαζί, και αποσύρουμε από την φωτιά.

Αλατίζουμε, τρίβουμε πιπέρι, και σείουμε την χύτρα κυκλικά για να ανακατέψουμε.
Σκεπάζουμε με σίτα και αφήνουμε το λεμονάτο να ξεκουραστεί, μέχρι να φτιάξουμε την γαρνιτούρα που επιλέξαμε.
Μετά σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι από Matula Giasirani – “Ανθισμένη Κουζίνα🌺🌺 (γευστικες δημιουργιες)”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές4 ώρες ago

Λαχταριστά παπουτσάκια για σήμερα με ζουμερή σάλτσα κιμά

Συνταγές6 ώρες ago

Κέικ μπανάνα & σοκολάτα – πάρα πολύ γευστικό!

Συνταγές8 ώρες ago

Σαν να πεθυμήσαμε την γεύση και τα αρώματά του!

Συνταγές10 ώρες ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές12 ώρες ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές14 ώρες ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές1 ημέρα ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές1 ημέρα ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα1 ημέρα ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές1 ημέρα ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές2 ημέρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές3 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές3 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές4 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Exit mobile version