Connect with us

Συνταγές

Λαχταριστό Γαλακτομπούρεκο με σούπερ χρώμα

Published

on

52605785 2446261188727058 153178264855117824 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η εκτέλεση της Συνταγής είναι από την κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό φύλλο κρούστας Βηρυτού

Για την κρέμα:
1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
700 ml φρέσκο πλήρες γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
4 αβγά
3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο αγελαδινό
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι
250 γρ φρέσκο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων.

Για το σιρόπι:
700 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
δυο κουταλιές της σούπας σιρόπι γλυκόζης
φλούδα ενός λεμονιού
1 κουταλιά χυμός λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε για 10 λεπτά το σιρόπι μας (από την ώρα που αρχίσει ο βρασμός τα 10 λεπτά) και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αφήνοντας το σιρόπι μας να κρυώσει.

Παίρνουμε το ταψί μας και το βουτυρώνουμε καλά τον πάτο με ένα πινέλο κουζίνας του και τα πλαϊνά του

Αρχίζουμε να στρώνουμε 5 μόλις φύλλα στο ταψί μας τα οποία τα βουτυρώνουμε πολύ καλά και στα πλάγια των φύλλων.

Ξεκινάμε τώρα να φτιάξουμε την κρέμα μας.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το ξύσμα από το λεμόνι και ανοίγοντας το μάτι της κουζίνας στο χαμηλό τα ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε τα αβγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ να γίνουν καλή μαρέγκα

Σε ένα μπολ χωριστά χτυπάμε τους κρόκους με σύρμα.
Ενώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα με τους κρόκους μέσα στο μπολ (απαλά να μην μας κόψει η μαρέγκα).

Αδειάζουμε το μείγμα από το μπολ στην κατσαρόλα σιγά σιγά ανακατεύοντας το με μια ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια κυκλικά και προς το κέντρο τις κατσαρόλας μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αρχίζει να πήζει η κρέμα μας να γίνει παχύρρευστη, βελούδινη, αφράτη και αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα μας.

Παίρνουμε την κρέμα μας και την αδειάζουμε στο ταψί μας που έχουμε στρώσει τα πρώτα φύλλα μας.

Στρώνουμε την κρέμα.

Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα ένα ένα πολύ καλά βουτυρωμένα.
Μαζεύουμε όλα τα πλαϊνά των πάνω φύλλων και τα διπλώνουμε από κάτω, στον πάτο.

Χωρίζουμε χαράζοντας επιφανιακά το φύλλο σε κομμάτια το γαλακτομπούρεκο.
Περιχύνουμε με μπόλικο βούτυρο την επιφάνεια και μετά ραντίζουμε επίσης με μπόλικο νερό μην το φοβάστε.

Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών 1 ώρα να ροδίσει καλά.

Mόλις βγει το γλυκό μας από το φούρνο και είναι καυτό παίρνουμε το σιρόπι μας που έχει κρυώσει και με ένα κουτάλι της σούπας αρχίζουμε να το ρίχνουμε σιγά σιγά επάνω στα φύλλα. Σημαντικό να βραχούν καλά τα φύλλα μας με το σιρόπι.
Aφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό μας και φυσικά να πιει και το σιρόπι του (προσοχή δεν το σκεπάζουμε γιατί θα μας χαλάσει από τους ατμούς θα κόψει νερό).

Λίγα μυστικά ακόμα
Το καλό και μπόλικο βούτυρο αγελάδος μόνο, το αρκετό βούτυρο στα φύλλα μας, το σιρόπι να είναι κρύο και το γλυκό καυτό, δεν το σκεπάζουμε, δεν το κόβουμε εάν δεν κρυώσει τελείως, (το καλό ψήσιμο να ροδοκοκινίσει καλά).
Φτιάξτε την συνταγή αυτή κατά γράμμα. Σημαντικό: προσοχή στις αναλογίες.
Υλικά για ένα ταψί 35 εκ. διάμετρο.
Καλή σας επιτυχία .η συνταγή είναι επαγγελματική από τις συνταγές της παρέας..!

Η εκτέλεση της Συνταγής είναι από την κ. Gogo Samiou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Mία απλή συνταγή για αρωματικά ελιόψωμα – είναι ωραία και θρεπτικά

Συνταγές1 ώρα ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ώρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές4 ώρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές17 ώρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές19 ώρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές21 ώρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές23 ώρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές1 ημέρα ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές2 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές2 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές3 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές3 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές3 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές4 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Κρέμα με νουτέλα και maltesers

Συνταγές4 ημέρες ago

Από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά που θα φτιάξετε είναι ο μπαμπάς

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο απλό τσιζκέικ φράουλα, σε χρόνο μηδέν – Το απόλυτο γλυκό για κάθε τραπέζι

Συνταγές5 ημέρες ago

Μην ψάχνετε άλλο για να δημιουργήσετε μια σπέσιαλ τούρτα με λευκή σοκολάτα

Exit mobile version